Politerno > Україна і світ > Лукашенко оголосив перекриття кордону з Україною – Київ заперечує закриття кордону

Лукашенко оголосив перекриття кордону з Україною – Київ заперечує закриття кордону

  • 2 Липня, 2021
  • 601 Переглядів
  • 0

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив перекрити кордон з Україною через нібито контрабанду зброї.

Про це повідмили TUT.BY і БЕЛТА.

“Величезна кількість зброї надходить з України в Білорусь. Тому я доручив прикордонним військам повністю перекрити кордон з Україною”, – заявив Лукашенко.

Таку заяву Лукашенко зробив у п’ятницю на урочистих зборах на честь Дня Республіки.

Своєю чергою, Міністерство закордонних справ України не підтверджує закриття кордону із Білоруссю.

“Українська сторона наразі не отримувала офіційних повідомлень про закриття кордону з боку Білорусі. Від такого кроку постраждав би, насамперед, білоруський народ”, – зазначив речник МЗС Олег Ніколенко.

Україна відкидає закид Лукашенка про нібито постачання зброї з України. У МЗС наголошують, що ніколи не втручались у внутрішні справи Білорусі та не збираються цього робити у майбутньому. 

У зовнішньополітичному відомстві кажуть, що “позиціювання України як зовнішньої загрози вкладається в політику дезінформації, репресій і залякування білоруського населення”. Там переконані, що “жодні абсурдні звинувачення та залякування не зможуть відвернути білоруський народ від дружнього українського народу та України як держави, що поважає та захищає права людей”. 



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE