Politerno > Україна і світ > Зеленський каже, що Єрмак не зривав операцію по “вагнерівцям” і киває на інцидент з перехопленням літака Лукашенком

Зеленський каже, що Єрмак не зривав операцію по “вагнерівцям” і киває на інцидент з перехопленням літака Лукашенком

  • 24 Червня, 2021
  • 764 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський заявив, що глава Офісу президента Андрій Єрмак не причетний до зриву так званої операції по захопленню “вагнерівців”. За його словами, ідея цієї операції належить іншим країнам, а Україну в це питання “максимально намагалися втягнути”. 

Про це Зеленський заявив в інтерв’ю Наталії Мосейчук на телеканалі “1 + 1”.

“До пана Єрмака у СБУ нуль питань. Ми з вами бачили, що сталося в Білорусі, як посадили літак, чим це закінчилося. Чим закінчуються такі випадки, до якої ізоляції країни призводять такі спецоперації. Це точно не була наша операція. Я точно розумію, що ідея такої операції – це була ідея інших країн. І те, що Україну максимально затягували в це питання – це правда. І те, що цього не сталося, ще раз проводячи паралель з тим, що сталося в Білорусі, я вважаю, що слава богу, що ми проявили суб’єктність в цьому важливому питанні”, – сказав Зеленський. 

Також, за словами президента, в останній раз, коли він спілкувався з Олександром Лукашенком, вони обговорювали питання затриманих “вагнерівців”.

“”Останній раз ми спілкувались з ним по телефону. Коли вагнерівці були на території Білорусі, я подзвонив Олександру Григоровичу, я попросив його, я його попередив, що готовий передати йому всю інформацію щодо цих людей, там були прізвища, ми розуміли, хто це такі. Тим не менш, він сказав мені по телефону: “Я розумію, дорогий Володимир Олександровичу, я не підведу, все буде нормально, я розберусь”. Я був впевнений, що він передасть нам цих вбивць. Але потім відбулось те, що відбулось. Це була остання наша з ним бесіда”, – сказав Зеленський.

За словами президента, Лукашенко сказав йому, що “не підведе” і “розбереться”.

“Я був впевнений, що він передасть нам цих вбивць. Але потім сталося те, що сталося. Це була остання наша розмова”, – сказав Зеленський.


Раніше, у статті “Затримання Протасевича: заборона польотів над і у Білорусь та новий поворот “вагнергейту” ми писли, що на Банковій і до історії з посадкою літака із білоруським опозиціонером Протасевичем на борту в аеропорту Мінська звинувачували всіх тих, хто говорить про спецоперацію українських спецслужб щодо вагнерівців, у роботі на Кремль і в спробах дискредитувати Україну. Ми попереджали, що після інциденту в Білорусі, судячи з усього, ця лінія отримає ще більший розвиток. Наміри українських спецслужб захопити турецький літак з російськими найманцями у Зеленського можуть більше не заперечувати. В ОП, судячи зі всього, просто видаватимуть їх не як геніальну спецоперацією, а сплановану провокацію.

І, до речі, незрозуміло тепер, чи вийде фільм “Беллінгкет” про вагнерівців, прем’єру якого і без того неодноразово переносили.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE