Politerno > Україна і світ > Текстове розслідування “Вагнергейт” з’явиться до зустрічі Зеленського з Путіним, фільм вийде пізніше – Грозєв

Текстове розслідування “Вагнергейт” з’явиться до зустрічі Зеленського з Путіним, фільм вийде пізніше – Грозєв

  • 3 Травня, 2021
  • 818 Переглядів
  • 0

Розслідувачі Bellingcat відклали прем’єру документального фільму про зрив спецоперації українських спецслужб із затримання найманців російської ПВК “Вагнер”, відомої як “Вагнергейт”.

На появу розслідування в текстовому варіанті можна чекати вже в червні, відеоверсія вийде після літа 2021 року, розповів в ефірі Еспресо.TV журналіст і розслідувач Христо Грозєв.

“Ми спочатку зробимо в текстовому варіанті наше розслідування. Якомога швидше. Сподіваюся, що це точно буде найближчими тижнями”, – зазначив він.

За словами розслідувача, текст розслідування з’явиться в мережі до зустрічі президентів України і Росії Володимира Зеленського та Володимира Путіна.

Говорячи про причини затримки з виходом фільму, Грозєв повідомив про те, що провадження ускладнили пандемія і пов’язані з нею обмеження на пересування, а також складні і тривалі процедури підтвердження достовірності тих даних, які Bellingcat отримує в процесі розслідування.

Нагадаємо, наприкінці березня в.о. директор ДБР Олексій Сухачов заявив, що справа про зрив операції щодо затримання “вагнерівців” активно розслідується. Втім, як стало відомо згодом, Єрмака не викликали на допит в ДБР у справі “вагнерівців”.

Як заявив головний редактор Цензор.нет Юрій Бутусов, президент Зеленський порушив закон про РНБО, видавши указ про прийняття Звіту розвідувальних органів без запрошення на засідання ряду членів РНБО, включаючи голову Верховної Ради Дмитра Разумкова. “Офіс Єрмака ганебно приховує Вагнергейт від парламенту України”, – пише журналіст.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE