Politerno > Україна і світ > “Офіс Єрмака” приховує від членів РНБО і народу провали у розвідці, зокрема, “Вагнергейт” – Бутусов

“Офіс Єрмака” приховує від членів РНБО і народу провали у розвідці, зокрема, “Вагнергейт” – Бутусов

  • 24 Березня, 2021
  • 852 Переглядів
  • 0

“Наш бізнес смерть і бізнес йде добре” – ці нашивки затриманих “вагнерівців” показало білоруське телебачення як доказ блискучих дій своїх силовиків. В Україні ж їхнє затримання опозиція назвала провалом найкращої операції українських спецслужб, а відповідальність за це поклала на владу

Президент Зеленський порушив закон про РНБО, видавши указ про прийняття Звіту розвідувальних органів без запрошення на засідання ряду членів РНБО, включаючи голову Верховної Ради Дмитра Разумкова.

Про це пише на власній сторінці у Facebook головний редактор Цензор.нет Юрій Бутусов.

“Офіс Єрмака ганебно приховує Вагнергейт від парламенту України”, – пише журналіст.

Він наводить скрнішот указу президент Володимира Зеленського “Про результати проведення огляду розвідувальних органів України” від 23 березня.

“Резонансна подія – адже вкрай важливо яку оцінку отримала зрада в Офісі президента, в результаті якої в липні 2020-го були провалені відразу три операції ГУР МО, включаючи провал затримання російських терористів “вагнерівців”. Контроль в даному випадку можливий тільки парламентський – так прийнято у всьому світі, і депутати з правом допуску до держтаємниці повинні розслідувати такого роду події”, – зазначає Бутусов.

До складу РНБО президент Володимир Зеленський увів цілий ряд державних діячів, включаючи голову Верховної Ради Дмитра Разумкова. Однак, за даними джерел Цензор.Нет, Разумков не був запрошений на засідання, не був ознайомлений і не підписував Звіт про огляд розвідувальних органів. Не були ознайомлені зі Звітом ще цілий ряд інших членів РНБО.

“І це було зроблено навмисно – адже засідання РНБО з даного приводу не оголошували і повідомлення для ЗМІ не робилися. Спеціально, щоб більшість членів РНБО не змогли взяти участь в засіданні. Чому ж якщо зазвичай засідання РНБО так піаряться, то це конкретне було приховано? Причина одна – Офіс Єрмака вирішив приховати від більшості членів РНБО реальний стан в сфері розвідки, приховати провали, не дати можливість задати питання. І при цьому хочуть приховати від народу той факт, що багато членів РНБО за Звіт по розвідці не голосували”, – додає журналіст.

Бутусов заявляє, що такі дії команди Зеленського є прямим порушенням закону про РНБО.

“Це прямий удар по парламентського контролю, і це тим більше обурливо в зв’язку з колосальними провалами в розвідці, які допустив Офіс президента. Явна спроба приховати сліди злочину. Нагадаю, що начальником комітету з розвідки при президенті України є відомий зрадник і російський агент Руслан Демченко, який в інтересах РФ реалізовував багато ініціатив”, – підкреслює Бутусов.

За його словами, Офіс президента зобов’язаний негайно дати офіційні роз’яснення, з чим пов’язано приховування Звіту з розвідки від членів РНБО і хто несе відповідальність за ці антидержавні рішення.

Днями в.о. директора ДБР Олексій Сухачов заявив, що справа про зрив операції щодо затримання “вагнерівців” активно розслідується. Втім, як стало відомо згодом, Єрмака не викликали на допит в ДБР у справі “вагнерівців”.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE