Politerno > Україна і світ > Президенти Польщі, Естонії, України, Латвії та Литви підписали декларацію

Президенти Польщі, Естонії, України, Латвії та Литви підписали декларацію

  • 3 Травня, 2021
  • 727 Переглядів
  • 0

Президенти Польщі Анджей Дуда, України Володимир Зеленський, Естонії Керсті Кальюлайд, Латвії Егілс Левітс та Литви Гітанас Наусєда заявили про відданість продовженню діалогу та співпраці.

Про це йдеться у підписаній сторонами спільній декларації президентів Польщі, Естонії, України, Латвії та Литви, підписана у понеділок у Варшаві, повідомляє сайт президента України.

“Вважаємо, що для всіх нас солідарність народів, особливо в умовах сучасних загроз для нашої спільної безпеки, є одним з наріжних каменів миру, стабільності, розвитку, добробуту та стійкості. Керуючись цим переконанням, ми віддані продовженню діалогу та співпраці держав, які ми представляємо”. – зазначено у документі.

У декларації йдеться, що президенти зустрілися у Варшаві, щоб спільно відзначити 230-ту річницю ухвалення Конституції 3 травня, прийнятої у Речі Посполитій 1791 року. Це був перший на нашому континенті та другий у світі сучасний Основний закон держави, що набув чинності.

Представники країни висловили переконання, що успіх спільної спадщини та спільного дому, корінням яких є європейська цивілізація, вимагає, щоб Європа, як і дім, будувалася на фундаментальних цінностях і принципах, до яких належать свобода, суверенітет, територіальна цілісність, демократія, верховенство права, рівність та солідарність.

“Європа, що об’єднується, повинна бути відкритою для всіх країн і народів, які поділяють такі цінності”, – йдеться у декларації.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE