Politerno > Україна і світ > Сепаратиста Безлера судитимуть за катування та вбивства на Донбасі

Сепаратиста Безлера судитимуть за катування та вбивства на Донбасі

  • 2 Серпня, 2021
  • 428 Переглядів
  • 0

До суду скеровано обвинувальний акт щодо одного з ватажків так званої “ДНР” Ігоря Безлера за фактом організації та жорстокого поводження з цивільним населенням та умисного вбивства.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

За даними слідчих та контррозвідників, у червні 2014 року у Горлівці зловмисник очолив угруповання бойовиків.

Встановлено, що разом зі своїми спільниками він організував та керував викраденням і катуванням місцевого підприємця, якого згодом Безлер і вбив.

Крім того, у липні 2014 року він організував викрадення рядового одного з батальйонів патрульної служби міліції особливого призначення. За наказом ватажка бойовики катували та вбили чоловіка.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за статтею “Порушення законів та звичаїв війни”, ці дії є серйозними порушеннями міжнародного гуманітарного права.

За вчинені Безлером злочини передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років, а також від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Довідково: Колишній чільний командир бойовиків російських гібридних сил на Донбасі Ігор Безлер був відомий на прізвисько “Бєс”. Цей громадянин Росії, який тривалий час легально жив у Горлівці (за деякими повідомленнями, він міг мати й українське громадянство), за даними українських спецслужб, був співробітником російської військової розвідки, відомої як ГРУ.

У лютому 2014 року Безлер брав участь у силових акціях проросійських сил під час окупації Росією українського Криму, а з квітня до кінця жовтня 2014 року командував одним із загонів бойовиків, який контролював Горлівку і ще кілька міст Донбасу. 

Нагадаємо, 15 лютого у тимчасово окупованій Горлівці на Донеччині підірвали місцевого “комбата народної міліції”, соратника Безлера Сергія Попова, якого також знають як “Довгого” або “Дуремара”.

Екс-командир горлівських підрозділів “ДНР” Ігор Безлер прокоментував заклик ватажка “ДНР” Дениса Пушиліна до України з 7 вересня 2020 року забезпечити відсутність особового складу в районі Шум, так як НВФ, нібито, вдарять по українських позиціях. Безлер зазначив, що позиції, розташовані на координатах 48 ° 22’57 “N 37 ° 56’55” E давно належать Україні.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE