Politerno > Україна і світ > “Талібан” може напасти на столицю Афганістану – генсек ООН закликав бойовиків припинити наступ

“Талібан” може напасти на столицю Афганістану – генсек ООН закликав бойовиків припинити наступ

  • 13 Серпня, 2021
  • 600 Переглядів
  • 0

Міноборони США очікує на напад талібів на Кабул протягом наступних декількох днів. Уряд країни сподівається на те, що афганські війська чинитимуть опір.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Відзначається, що нещодавно учасники радикального руху “Талібан” захопили одні з найбільших міст країни – Герта й Кандагар.

За словами члена місцевої ради Гулама Хабіба Хашимі, сьогодні Герат схожий на лінію фронту, оскільки більшість сімей або виїхала, або ж ховається у своїх домівках.

7 серпня бойовики “Талібану” захопили столицю провінції Джаузджан – місто Шеберган. У відповідь літак ВПС США в суботу ввечері завдав авіаудару по позиціях угрупування в цьому місті.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш закликав «Талібан» негайно припинити наступ в Афганістані.

«Я закликаю «Талібан» негайно припинити наступ і приступити до чесних переговорів в інтересах Афганістану і його народу», – зазначив Гутерреш.

Він підкреслив, що захоплення влади в Афганістані військовим шляхом призведе або до довгої громадянської війни, або до ізоляції країни.

При цьому Гутерреш констатував, що ситуація в країні виходить з-під контролю.

Раніше прес-секретар Міністерства оборони США Джон Кірбі повідомив, що американські військові почали перекидання додаткових сил до столиці Афганістану.

Бойові дії з боку “Талібану” викликають побоювання через кризу з біженцями й руйнування усіх досягнень у сфері права людини. Згідно з даними ООН, з початку 2021 року, майже 400 тисяч жителів Афганістану були змушені покинути свої будинки.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE