Politerno > Україна і світ > “Талібан” захопив ще одну столицю афганської провінції – ВПС США завдали авіаудару по позиціях бойовиків

“Талібан” захопив ще одну столицю афганської провінції – ВПС США завдали авіаудару по позиціях бойовиків

  • 8 Серпня, 2021
  • 514 Переглядів
  • 0

Бойовики “Талібану” 7 серпня захопили столицю провінції Джаузджан – місто Шеберган. У відповідь літак ВПС США в суботу ввечері завдав авіаудару по позиціях угрупування в цьому місті.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на заступника начальника прес-центру міністерства оборони Афганістану Фавад Аман.

“Сьогодні ввечері о 18:30 (17:00 за Києвом) в місті Шеберган, провінція Джаузджан, скупчення талібів було обстріляно літаком B-52. Терористи зазнали важких втрат в результаті авіаудару ВПС США”, – повідомив чиновник.

Афганські сили безпеки в Шебергані відступили до аеропорту і району Джангалбах поблизу міста.

Також надходили повідомлення про значні бої вночі поблизу Кундуза, столиці провінції Кундуз, Талукана, столиці провінції Тахар, і Файзабада, столиці провінції Бадахшан.

Місто Шеберган є малою батьківщиною колишнього віце-президента, лідера партії Національний ісламський рух Афганістану (НІРА об’єднує тюркомовне населення країни) маршала Абдул Рашида Дустума з початку червня. Дустум, який у червні-липні знаходився на лікуванні в Туреччині, повернувся на батьківщину на початку серпня.

Повернення маршала збіглося за часом з початком найбільш активного нападу бойовиків на місто. Напередодні урядовим силам у Шебергані, якими командує старший син Дустума – Йормухаммад, вдалося відбити черговий штурм талібів, сотні бойовиків вбиті.

Але незважаючи на великі втрати, таліби стягнули в Джаузджан бойовиків із сусідніх провінцій, облога Шеберагана в суботу тривала. За останніми даними, в суботу ввечері таліби змогли захопити значну частину міста.

10 липня ми повідомляли, що у місті Кандагар на півдні Афганістану тривали бої між урядовими силовими структурами і силами ісламістського антиурядового руху “Талібан”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE