Politerno > Україна і світ > “Україна не залежить від США так, як Афганістан залежав”, – Зеленський про порівняння України з Афганістаном

“Україна не залежить від США так, як Афганістан залежав”, – Зеленський про порівняння України з Афганістаном

  • 13 Вересня, 2021
  • 1108 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський не вважає коректним порівнювати Україну з Афганістаном у контексті залежності від допомоги США.

Про це він сказав в інтерв’ю CNN.

На запитання ведучого про те, чи не боїться Україна після останніх подій в Афганістані, що США потенційно можуть так само покинути її сам на сам, Зеленський відповів, що вважає порівняння ситуації в Україні та Афганістані не зовсім коректним. 

“Україна не залежить від США так, як Афганістан залежав. І я дійсно вважаю що за лічені дні, 5-7, таку велику країну неможливо захопити”, – зауважив він.

Зеленський нагадав про ситуацію 2014 року, коли міжнародна підтримка України не була особливо потужною. 

“У нас не було ніякої військової техніки, крім нашої власної, і наших власних військових. Але була хвиля добровольців, з’явились добробати – зусиллями людей які були об’єднані бажанням захистити свою державу. Нікого іншого не було. Але не тільки за 4 дні, але за 7 років РФ не захопила Україну”, – сказав він.

“Російська Федерація – це не армія Талібану. Це одна із найсильніших армій у світі. Тому я вважаю, що ми відстояли свою державу і ми максимально незалежні від якоїсь іншої країни. Що таке “залишити Україну”? Я вважаю що навпаки США повинні збільшувати свою присутність в Україні”, – наголосив президент.

Зеленський додав, що вважає зустріч у Вашингтоні потужною. 

“Те, що ми серед перших країн, з якими зустрічався президент Байден (після виведення військ з Афганістану – ред.), означає, що ми є пріоритетною країною. І ми вдячні за це, це важливий сигнал. Але за цим сигналом ми також чекаємо дій”, – зазначив він. 

Нагадаємо, 10-11 вересня в Києві відбувся YES Brainstorming – експертні панельні дискусії про світові та регіональні проблеми за участю чиновників, політиків, мислителів, журналістів та інших.

Президент Володимир Зеленський не виключає повномасштабної війни з РФ. На його думку, небезпеку ситуації розуміє і президент США Джо Байден.

Зеленський заявив, що хотів би встигнути виконати всі свої обіцянки в один президентський термін.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE