Politerno > Україна і світ > В оточенні Зеленського – протистояння між “Кварталом 95” і КВН

В оточенні Зеленського – протистояння між “Кварталом 95” і КВН

  • 12 Вересня, 2021
  • 2137 Переглядів
  • 0

Широко обговорюваний злив УП про те, що в серпні між президентом і його першим помічником Сергієм Шефіром відбулася жорстка сварка, і Сергій Нахманович навіть хотів піти через Андрія Єрмака – прояв тривалого конфлікту між групою КВН (Шефір, Наум Боруля, Олег Філімонов та ін.) і «Кварталом 95».

Про це пише Телеграм-канал Shadow Anonymous, що публікує інсайди, яким можна довіряти.

“Брати Шефіри йшли з нинішнім Президентом по життю, починаючи від КВН «Запоріжжя – Кривий Ріг Транзит». Це було ще задовго до «95 кварталу». Шефіри, як сценаристи, мають відношення до серіалу «Свати», знятих у Москві фільмів «Службовий роман, наш час», «Вісім перших побачень», продовження фільму «Любов у великому місті» і серіалу «Слуга народу». Брати хороші сценаристи. 17 серпня в прокат вийшов їхній останній спільний проект із Зеленським – анімаційний фільм «Гулівер повертається».

Не випадково Зеленський передав сімейний бізнес не Єрмаку, а Шефіру. Також вони разом купили квартиру. Брати Шефіри через свого друга, главу парламентського комітету транспорту Юрія Кисіля, який купив будинок у Володимира Зеленського в Іванковичах (Кисіль – забудовник з Кривого Рогу, свого часу купив будинок у Зеленського за 452 тис дол і земельну ділянку за 50 тис дол. При купівлі у 2008 році Зеленський заплатив за будинок 118,6 тис. дол. і за земельну ділянку 90 тис дол – ред.).

Єрмак прийшов в оточення Зеленського значно пізніше, всього років 10 тому – він працював на каналі «Інтер» і обслуговував «95 квартал» як юрист (Ексвласник “Інтера”, олігарх Валерій Хорошковський та нинішній власнк телеканалу, олігарх Сергій Льовочкін – друзі Єрмака, із Зеленським у них теж досить хороші стосунки – ред.), поряд з іншими юрфірмами. Єрмака терпіти не може Ігор Коломойський, а до Шефіра він ставиться вкрай доброзичливо.

Сергій Шефір продовжує дружити з Тимуром Міндічем і спілкуватися з Ігорем Коломойським. Міндіч і Шефір 28 липня зареєстрували спільну фірму з Олександром Яковлєвим (ще один сценарист «Сватів», «Слуги народу» і «Гуллівера»). Цю інформацію відразу злили Бігусу.

Майже одночасно через ТГ-канали прокатали заяву Transparency Anti Corruption, що Сергій Шефір та Ілля Павлюк за допомогою бізнесмена Бориса Кауфмана, разом з головою Одеської облради Григорієм Діденком і мером Геннадієм Трухановим збирають відкати для ОП в розмірі $ 130 млн.

Насправді там набагато більше. За нашою інформацією, у ОП і Труханова – «понятійка»: одесити стабільно здають Зе-команді відсоток від участі у Великому будівництві, де серед найбільших підрядників – група РДС, «Автомагістраль-Південь» та інші фірми Труханова.

Олег Філімонов (теж з КВН) завів Шефіра в бізнес Одеси і вони пропхали кандидатуру Сергія Гриневецького, який колись підтримував КВН від комсомолу, на губернатора області. Син одного з Шефірів приятелює з Максимом Кауфманом – братом Бориса.

Рік тому ми писали, що Шефір пропонував замінити Андрія Єрмака після скандалу з плівками брата Дениса на іншу нейтральну людину. І намагався просунути на посаду глави ОП голову бюджетного комітету Верховної Ради Юрія Арістова. Тепер Єрмак видавлює Шефіра і всю групу КВН. Помста – холодна страва…”.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE