Politerno > Україна і світ > Між талібами і афганськими військовими тривають важкі бої за Кандагар

Між талібами і афганськими військовими тривають важкі бої за Кандагар

  • 10 Липня, 2021
  • 543 Переглядів
  • 0
Афганістан - таліби

В місті Кандагар на півдні Афганістану тривають бої між урядовими силовими структурами і силами ісламістського антиурядового руху “Талібан”.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

За повідомленнями з місць подій кореспондентів Радіо Азаді, Афганської служби Радіо Свобода, бої в місті тривають другий день після того, як 9 липня таліби вперше вдерлися в один із районів міста. Перед цим вони захопили кілька адміністративних районів, що межують з містом.

Національна армія Афганістану заявляє, що в боях у Сьомому поліційному окрузі Кандагару, який захопили таліби, внаслідок наземних дій силовиків за підтримки бойової авіації за останні 24 години знищено 70 бойовиків “Талібану” і ще 8 поранено. Даних про втрати урядових сил у цих боях не наводять.

Крім того, є жертви серед мирного населення – загинули принаймні кілька людей, а десятки були поранені.

Місцеве управління у справах біженців повідомляє, що близько двох тисяч родин із районів Мір-Базаар і Мірвайс-Міна в Сьомому окрузі Кандагару були змушені залишити домівки і нині шукають притулок в інших частинах міста.

Речник поліції Кандагару Джамал Насі Баракзай повідомив, що бойовики силою виганяють людей із домівок і використовують ці будинки як укриття. Це ускладнює завдання вибити талібів із міста, бо, як кажуть військові, вони не хочуть руйнувати будинки.

Також розпочалися важкі бої в кількох районах поруч із Кандагаром – зокрема, районі Данд, який оточує місто, а також Аргандаб і Спін-Болдак.

Таліби тим часом узагалі не підтверджують, що ведуть бої в Кандагарі. Але вони визнають, що захопили кілька визначальних блокпостів у районах Спін-Болдак, Данд і Жарай.

Довідково: Провінція Кандагар була осередком руху “Талібан”, до того, як міжнародна операція під проводом США не усунула цей рух від влади. Місто Кандагар – неформальна “столиця” народу пуштунів, представники якого складають величезну більшість бойовиків руху.

Від початку травня, коли Сполучені Штати і союзники почали виводити війська з Афганістану, таліби, за повідомленнями, захопили ще десятки адміністративних районів Афганістану в різних частинах країни, значно розширивши підконтрольні їм території.

У 29 лютого 2020 року США підписали історичну угоду з афганським угрупованням “Талібан”, яка повинна була стати кроком до припинення 18-річної війни і початком повного виведення іноземних військ з Афганістану протягом наступних 14 місяців.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE