Politerno > Україна і світ > Розвідка МОУ показала відео із спецоперації в Афганістані. ВІДЕО

Розвідка МОУ показала відео із спецоперації в Афганістані. ВІДЕО

  • 2 Вересня, 2021
  • 782 Переглядів
  • 0

Українські спецпризначенці оприлюднили відео, як пішки виходили у Кабул з аеропорту для проведення спецоперації з евакуації громадян.

Відео оприлюднено на сторінці Головного управління розвідки Міноборони у Facebook.

“Для того, щоб знайти та безпечно забрати людей з евакуаційного списку спецпризначенці ГУР пішки виходили за межі захищеного периметра аеропорту. На таке ризиковане рішення не наважувалися жодна з інших евакуаційних місій, бо зона за територією аеропорту вже знаходилася під контролем бойовиків “Талібану”. Проте саме такий підхід дозволив в стислий період знайти та забрати максимально можливу кількість людей узгоджених на евакуацію”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що рятувальну операцію провели співробітники Головного управління розвідки МОУ за сприянням МЗС та при підтримці Офісу Президента України.

Серед евакуйованих були громадяни України, громадяни інших держав, в тому числі представники ООН, члени правозахисних організацій, співробітники видань Global Mail, USA today, Washington post, Stars and stipes та інші, а також люди, що співпрацювали із коаліційним контингентом.

Нагадаємо, США подякували іноземним урядам, які погодились прийняти евакуйованих з Афганістану громадян, зокрема й Україні.

26 серпня у Кабулі біля міжнародного аеропорту смертник підірвав себе у натовпі людей, за попередньою інформацією щонайменше 70 осіб загинули, серед них 12 морських піхотинців США.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE