Politerno > Україна і світ > Атака смертника в аеропорту Кабула забрала життя 12 піхотинців США і близько 60 афганців

Атака смертника в аеропорту Кабула забрала життя 12 піхотинців США і близько 60 афганців

  • 26 Серпня, 2021
  • 913 Переглядів
  • 0

У Кабулі біля міжнародного аеропорту смертник підірвав себе у натовпі людей, за попередньою інформацією щонайменше 70 осіб загинули, серед них 12 морських піхотинців США. Згодом стало відомо про ще один вибух.

 

Інформація щодо кількості загиблих постійно оновлюється. За останніми даними, які наводять джерела Reuters, внаслідок атаки загинули щонайменше 12 морських піхотинців США, ще щонайменше 15 постраждали. Не виключено, що їх кількість може збільшитись. 

Кабул, вибух

За інформацією Кабульського хірургічного центру, після двох вибухів біля аеропорту з пораненнями госпіталізовані 60 осіб, повідомляє The Wall Street Journal.

Джерела The Wall Street Journal серед американських чиновників та дипломатів стверджували, що поранення отримали щонайменше троє американців, а четверо загинули. 

Очевидці також повідомляють про летальні випадки серед афганців, які намагались проникнути в аеропорт. 

Речник Пентагону Джон Кірбі у Twitter підтвердив смерть військових, проте не вказав їх кількість. Там також кажуть, що внаслідок вибуху кілька американців отримали поранення. Міноборони США також відомо, що від вибуху постраждали також афганці. 

Водночас, джерела телеканалу Fox News стверджують, що загинули щонайменше 10 морських піхотинців. Там же стверджують, що постраждали десятки військовослужбовців. Не виключено, що кількість загиблих може вирости. 

Міністерство охорони здоров’я Афганістану підтвердило, що вибухи забрали життя 60 цивільних мешканців. 

Нагадаємо, США подякували іноземним урядам, які погодились прийняти евакуйованих з Афганістану громадян, зокрема й Україні.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE