Politerno > Україна і світ > Київ запропонував прихистити частину біженців з Афганістану – Іл-76МД вилетів із Кабула

Київ запропонував прихистити частину біженців з Афганістану – Іл-76МД вилетів із Кабула

  • 21 Серпня, 2021
  • 711 Переглядів
  • 0
афганці

США подякували іноземним урядам, які погодились прийняти евакуйованих з Афганістану громадян, зокрема й Україні.

Про це на брифінгу повідомив речник Держдепу США Нед Прайс.

Разом з Україною невдовзі транзитною зоною для біженців стануть Данія, Німеччина, Італія, Казахстан, Кувейт, Катар, Таджикистан, Туреччина, ОАЕ, Велика Британія, Узбекистан, Албанія, Канада, Колумбія, Коста-Рика, Чилі, Косово, Північна Македонія, Мексика, Польща, Руанда тощо.

Йдеться про переселення громадян з «груп ризику» – афганців, котрі підтримують США.

«Ми глибоко вдячні за надану ними підтримку і пишаємося, що співпрацюємо з ними у рамках нашої спільної підтримки афганського народу. Ми дуже раді, що інші країни також розглядають можливість надання додаткової підтримки. І це те, на що ми й надалі будемо орієнтовані», – підкреслив Прайс.

Прайс повідомив, що США з 14 серпня евакуювали близько 13 тисяч осіб з Афганістану на американських військових літаках, а з кінця минулого місяця – понад 18 тисяч осіб. Тільки за останні 24 години військові США евакуювали 5700 людей, зазначив він.

Частина афганців, які вже прибули в Україну з Кабула, попросили надати їм статус біженців. Прикордонники передали евакуйованих афганців представникам Державної міграційної служби, які будуть ними займатися надалі.

Також стало відомо, що з Кабула в суботу вилетів український військово-транспортний літак Іл-76МД із евакуйованими особами.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ в Facebook

“Сьогодні, 21 серпня, із аеропорту Кабул (Афганістан) вилетів військово-транспортний літак Іл-76МД 25-ї бригади транспортної авіації Повітряних Сил Збройних Сил України.

Станом на 10.00 21 серпня Іл-76МД Повітряних Сил перебуває на аеродромі Ісламабад (Пакистан).

Кількість евакуйованих громадян та час повернення в Україну уточнюється”.

У Генштабі нагадали, що літак Повітряних Сил ЗС України перебуває на Близькому та Середньому Сході з місією евакуації громадян України та іноземців із Афганістану, де ситуація загострилась через прихід до влади Талібану.

Нагадаємо, США заморозили майже $9,5 мільярдів активів афганського центробанку, і припинили поставки готівки в країну, щоб не дати доступу до коштів уряду “Талібану”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE