Politerno > Україна і світ > Іловайськ – це план Порошенка про згортання добровольчого руху, який обговорювався ще у Відні – експерт

Іловайськ – це план Порошенка про згортання добровольчого руху, який обговорювався ще у Відні – експерт

  • 29 Серпня, 2021
  • 4047 Переглядів
  • 0

Порохолюби періодично розмірковують, що я нещадно критикую Петра Порошенка тому, що у нас з ним був конфлікт в минулому – ну, типу, він не захотів зі мною працювати як з політтехнологом. Насправді, було якраз навпаки, але щось на зразок конфлікту дійсно було. Рівно сім років тому.

Так склалося, що у мене була достовірна інформація про те, що відбувається в Іловайську і навколо нього. І я (далеко не один я!) писав доповідні записки на ім’я президента Порошенка: спочатку про виведення наших військ з Іловайська, щоб уникнути оточення. Потім про підтримку прориву наших оточених частин. Передавав ці записки через людей з найближчого оточення ПОПа – тобто вони напевно доходили. І – нуль реакції.

Потім мої хороші знайомі-волонтери влаштували мітинг під ОП і таки прорвалися до Порошенка на іпровізований прийом. І він їм на повному серйозі втирав, що все за планом, що на виручку оточеним поспішають наші війська, щоб відкинути сили ДНР-ЛНР. А з росіянами все домовлено про їх невтручання …

Коли вихід наших військ, які здебільшого складалися з добробатів, перетворився в розстріл з боку росіян, і ніхто з наших воєначальників за це не був покараний, я зрозумів, що у Порошенка дійсно все йшло за планом. Тому самому плану (вірити в який дуже не хотілося) про згортання добровольчого і волонтерського руху, який обговорювався ще у Відні, під час торгів про заняття ПОПом поста президента України. І який, без сумнівів, був схвалений керівництвом РФ.

І вишенька на отруєний торт: на одного мого давнього товариша, який пройшов Іловайську трагедію, були подані документи на присвоєння звання Героя України. Але Порошенко їх не підписав. А оскільки він особисто знав цю людину, то вважав за потрібне прокоментувати це своє непідписання: «Передайте йому, що в історії України не було і не буде такої події, як Іловайськ». Відповідно, глава ОП передав.

З тих пір патріота і державного діяча Петра Порошенка для мене не існує. Є тільки лицемірний жорстокий цинічний тимчасовець, який повинен бути покараний за всі свої діяння за законом.

А Іловайськ в нашій історії був і залишиться. Сподіваюся, що як гіркий урок, який не вимагає повторення.

Олександр Кочетков


Нагадаємо, Офіс Генпрокурора прийняв рішення про розсекречення матеріалів кримінального провадження щодо організації та проведення бойових дій в районі міста Іловайська. СБУ вже направила відповідні документи до Генштабу та інших органів.

У Києві на розі Петрівської алеї та вулиці Грушевського відкрили меморіал загиблим киянам-учасникам АТО/ООС.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE