Politerno > Україна і світ > “Слуга народу” вперше втратила перше місце в рейтингу партій, її обійшла “ЄС”, – опитування КМІС

“Слуга народу” вперше втратила перше місце в рейтингу партій, її обійшла “ЄС”, – опитування КМІС

  • 21 Жовтня, 2021
  • 773 Переглядів
  • 0
рейтинг партій

Вперше за тривалий час у рейтингу партій “Слугу народу” обійшла “Європейська Солідарність”, “Батьківщина” також потрапила до трійки лідерів.

Про це йдеться в результатах опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Так, у Таблиці 1 (див. нижче) наводиться рейтинг партій на виборах до Верховної Ради України, якби у виборах брали участь зазначені партії. Відносно найвищу підтримку мають чотири партії: “Європейська солідарність” (13,9% серед усіх респондентів і 15,7% серед тих, хто визначився з вибором), “Слуга народу” (відповідно, 13,7% і 15.5%), “Батьківщина” (12% і 13,6%) та “ОПЗЖ” (11,5% і 13%).

Далі йдуть “Сила і честь” (7,6% і 8,6%), “Наші” (5% і 5,7%), РПЛ (4,9% і 5,6%), “Українська стратегія Гройсмана” (4,9% і 5,6%). Партія “Свобода” має 3,9% і 4,4%. У інших партій – нижча підтримка.

Варто зазначити, що за формальними ознаками рейтинги політичних сил у групі лідерів відрізняються в межах статистичної похибки.

Водночас серед чотирьох парламентських партій найбільше респондентів головною опозицією до влади називали “ЄС” (27,2%) і “ОПЗЖ” (24,3%). Ще 17,5% назвали “Батьківщину”. Партію “Голос” назвали 4,4%. 

Упродовж 15-18 жовтня 2021 року Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів всеукраїнське опитування громадської думки. Методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера (computer-assistedtelephoneinterviews, CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів (з випадковою генерацією телефонних номерів та подальшим статистичним зважуванням) опитано 1200 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим). Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не включаються території, які тимчасово не контролюються владою України – АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей. У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує: 3,2% для показників, близьких до 50%, 2,7% для показників, близьких до 25%, 2,1% – для показників, близьких до 12%, 1,4% – для показників, близьких до 5%.

 



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE