Politerno > Тернопільщина > Надал завів у Тернопіль управляти сотнями будинків фірму-боржницю з орбіти Кубракова

Надал завів у Тернопіль управляти сотнями будинків фірму-боржницю з орбіти Кубракова

  • 12 Листопада, 2021
  • 5622 Переглядів
  • 0

За результатами повторного конкурсу, які були оголошені 26 жовтня, «Керуюча компанія «Будсервіс» з Кременчука виграла одразу 9 лотів на обслуговування житлового фонду Тернополя.

Як вдалося дізнатися “Номер 1” у конкурентів кременчуцького «Будсервісу», всі вони запропонували нижчі тарифи, відповідно мали б отримати максимальну кількість балів, навіть якби за іншими критеріями десь поступалися опоненту. Адже саме ціновий фактор, за умовами конкурсу, відігравав головну роль. Хоча й за матеріальною базою кременчуцька фірма поступалася тернопільським, адже вона тільки планувала заходити в Тернопіль, також у неї не було відповідних працівників (уже після перемоги вони почали набирати людей у підприємствах, які програли на конкурсі). 

На жаль даних щодо методики оцінювання не надаються нікому. Більше того, згідно з положенням про проведення конкурсу, його учасникам виділялося 3 дні на оскарження результатів. Але вже наступного дня після того, як учасників було ознайомлено з результатами, зібрали виконавчий комітет, на якому результати конкурсу затвердили, хоча, згідно з регуляторними актами, проєкт рішення мав би бути оприлюднений за 10 днів до його прийняття. 

Після того, як стало відомо, хто стоїть за цією компанію, питання відпали самі собою.

У статутному фонді «Керуючої компанії «Будсервіс» 99% належить ТОВ «Місто для людей», директором і заступником директора якого з 2016-го по 2019 роки був чинний міністр інфраструктури, куратор флагманського президентського проєкту “Велике будівництво” – Олександр Кубраков.

“Те, що на ринок комунальних послуг Тернополя зайшли чужинці, очевидно, сталося не випадково. Адже наше місто центральна влада країни за всіх президентів і керівників уряду ніколи не балувала. І лише цього року – нечувана щедрість. Виступаючи на засіданні Ради розвитку громад та територій, мер Тернополя Сергій Надал звернувся до президента Володимира Зеленського з проханням посприяти у добудові тернопільської об’їзної (від вул. Львівської до Збаразького кільця). І сталося неймовірне – державне фінансування будівництва швидко вдалося «вибити». Загалом у рамках цього проєкту мають виділити 760 млн. грн., частина з яких уже надійшла замовнику, яким виступила Тернопільська міська рада. Куратором цих робіт, очевидно, виступає профільне Міністерство інфраструктури в особі його керівника Олександра Кубракова”, – пише видання “Номер 1”.

Чому фірма з Полтавщини працюватиме у Файному місті та чи не стане її прихід можливістю за рахунок тернополян, які платитимуть ледь не вдвічі більше за комунпослуги, перекрити свої багатомільйонні борги (за даними «Оупендатабот», фінансові зобов’язання ТзОВ «Будсервіс» становлять 20 108 100 грн.) – логічне запитання.

За даними “Оупендатабот”, фінансові зобов’язання ТзОВ “Будсервіс” становлять понад 20 млн. грн.

Якщо ще донедавна в Тернополі у будинках із ліфтами квартплата становила у середньому 4,20-4,50 грн. за квадратний метр загальної площі, без ліфтів – 3,10-3,50 грн., то віднедавна ці цифри суттєво збільшилися. І хоча вони по всіх будинках різняться, але загальна тенденція прослідковується.

Загалом, як вдалося дізнатися журналістам у Тернопільській міській раді, після останнього конкурсу тариф на «комуналку» в основних гравців та їхніх дочірніх підприємств став таким: ПП «Східний масив» – від 5,60 до 5, 99 грн., ПП «Благоустрій» – від 5,53 до 5,62 грн., ПП «Сонячне» і ПП «Перспектива» (мають одну юридичну адресу – вул. Петлюри, 6) – в середньому 5,5 грн., ПП «Люкс» – від 5 до 5,9 грн., ПП «ТернопільКомСервіс» – від 5 до 5,58 грн., ПП «Дружба сервіс-житло 1» – від 5,4 до 5,9 грн., ПП «Загребелля» – від 5,5 до 5,98 грн. (одна юридична адреса з ПП «Дружба сервіс-житло 1»), ПП «Вікторія-М» – від 5,89 до 5,92 грн., житлово-експлуатаційна контора №13 ЖБК – від 4,5 до 5,5 грн., ПП «Наш дім» – від 4 до 5,2 грн. Останні дві обслуговують житловий фонд, де є багато будинків без ліфтів, тому вартість послуг трішки менша, ніж в інших. 

Розмовляючи з керівниками обслуговуючих підприємств, дізнаємося, що тариф і справді потребував збільшення, адже за ним працювали останніх кілька років і за цей час майже всі його складові збільшувались (електроенергія, мінімальна зарплата, вартість матеріалів тощо). Тернополянам же від того не легше, оскільки їм одразу збільшили тариф на 50%. 



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE