Politerno > Тернопільщина > Надал судиться з НАЗК через вимогу звільнити його заступника і секретаря ради

Надал судиться з НАЗК через вимогу звільнити його заступника і секретаря ради

  • 5 Листопада, 2021
  • 2547 Переглядів
  • 0

Національне агентство з питань запобігання корупції ще 10 серпня склало та направило до суду адміністративний протокол за ознаками порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів секретарем Тернопільської міської ради Ігорем Гірчаком.

За даними НАЗК, Ігор Гірчак, перебуваючи на посаді секретаря міської ради, одночасно обіймав посаду директора кількох товариств з обмеженою відповідальністю (ТОВ), що мають на меті отримання прибутку (4 протоколи).

Своєю чергою, міський голова Тернополя Сергій Надал звернувся до суду з позовом до Національного агентства з питань запобігання корупції про визнання протиправним та скасування припису №23-04/36/21 від 26.04.2021 в частині вимоги звільнення Ігоря Гірчака з посади секретаря Тернопільської міської ради, а ОСОБА_3 – з посади заступника Тернопільського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

Про кого саме йдеться із заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради – достеменно не відомо. Їх у нього чотири:

Розгляд цієї справи призначено на 30 листопада.

У строк п`ятнадцять днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, Сергій Надал має надати до суду усі документи щодо обрання Гірчака на посаду секретаря міської ради та затвердження ОСОБА_3 на посаду заступника Тернопільського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради та усі матеріали проведення спеціальної перевірки стосовно таких осіб, а також результати службового розслідування на виконання вимог оскаржуваного припису Національного агентства з питань запобігання корупції, якщо таке проводилося.

Нагадаємо, 18 листопада минулого року депутата від партії “Порядок. Відповідальність. Справедливість” Ігоря Гірчака було обрано секретарем міської ради шляхом таємного голосування.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE