Politerno > Тернопільщина > Богданцю за чемні голосування у Раді дали на місто 16 мільйонів, просив 629

Богданцю за чемні голосування у Раді дали на місто 16 мільйонів, просив 629

  • 4 Листопада, 2021
  • 2084 Переглядів
  • 0

З 629 мільйонів державних субвенцій, які нібито хотів вибити для Тернополя “слуга народу” Андрій Богданець, наше місто отримає лише 16 мільйонів гривень.

Нагадаємо, нардеп з Тернополя подав свої пропозиції до проекту Державного бюджету України на 2022 рік щодо збільшення цільової субвенції для реалізації ряду проєктів у Тернополі аж на 629 млн грн. Серед них відомі і болючі для тернополян ділянки в Тернополі, які давно потребують уваги можновладців: будівництво дощового колектору по вулиці Галицькій на 71 млн, реконструція рекреаційно-відпочинкової зони в районі дальнього пляжу на 23 млн, будівництво школи по вулиці Бригадній на 68 млн та “ряд інших важливих об’єктів”.

Помічників нардепа слід похвалити – хлопці-дівчата знають деякі проблеми Тернополя, принаймні, основні з них в уста Богданця вклали. Технологія, типу – “я хоті як краще, але мені не дали” – такий собі “піар”, для провінції “прокатить”. Хоча, з репутацією пана Андрія, навряд чи додасть йому балів.

Зачитуючи у стінах парламенту з листочка маловідомий йому текст, Богданець похвалився, що комітет врахував три з його поправок. Наприклад, збільшення на 223,2 млн. грн. фінансування реабілітації, соціальної та професійної адаптації та забезпечення лікуванням постраждалих учасників Революції Гідності, учасників АТО, членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) захисників України.

Також Андрій Богданець вважає що за його ініціативи комітет погодив збільшення розміру освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

Крім того, парламентар клопотав про збільшення видатків для лікування спінальної м’язової атрофії (СМА) за рахунок додаткових надходжень від приватизації державного майна.

Звісно, дані три поправки були враховані не за ініціативи Богданця, так як, більш-ніж вірогідно, знаходилися у пропозиціях чи не кожного “слуги народу”. Це популярні і безпрограшні піар-ініціативи нардепів. А от що стосується цільових субвенцій на місто, то тут у Богданця не склалося.

Бюджетний комітет не підтримана поправка щодо фінансування будівництва-реконструкції важливих об’єктів соціального призначення у м. Тернополі.

Так само не підтримав комітет поправки Богданця і щодо обмеження розміру заробітної плати та інших виплат чиновників, членів наглядових рад, керівниківдержпідприємств, а також – їх видатків на придбання автомобілів та заборони державним мужам рекламувати “самих себе” у ЗМІ за бюджетні кошти.

Це теж була цікава піар-ініціатива, виборці, які слухали пана Андрія, мабуть отримали неабияке задоволення.

У підсумку Тернопіль отримає більше 16 мільйонів гривень за рахунок субвенції з державного бюджету.

12,3 млн грн – на влаштування – реконструкцію відпочинково-рекреаційної зони в районі «Дальнього» пляжу по вул. Чумацькій;

3,5 млн грн – на капітальний ремонт під’їзних шляхів Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги (коригування). м. Тернопіль, вул. Шпитальна, 2;

500 тис грн – на реконструкцію з прибудовою та надбудовою приміщень центру морфологічних досліджень та судово-медичних експертиз КНП “Тернопільська обласна клінічна психоневрологічна лікарня” по вул. Тролейбусна, 14.

Нагадаємо, Андрій Богданець пропустив близькo 37% гoлoсувань у Раді, проте отримав компенсацію за оренду житла.

У результаті другого розподілу субвенцій на соціально-економічний розвиток у 2021 році Тернопільська область з державного бюджету одержала 42,9 млн грн для реалізації 40 проєктів.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE