Politerno > Україна і світ > Лукашенко говорить про можливу війну у Білорусі та стягує військових до кордону із Польщею. ВІДЕО

Лукашенко говорить про можливу війну у Білорусі та стягує військових до кордону із Польщею. ВІДЕО

  • 13 Листопада, 2021
  • 823 Переглядів
  • 0

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко попросив у президента Росії Володимира Путіна кілька дивізіонів оперативно-тактичних ракетних комплексів “Іскандер” та припустив, що на території країни можуть розпочатися військові дії.

Про це Лукашенко заявив в інтерв’ю російському журналу “Национальная оборона”, яке цитує Інтерфакс-Україна.

“Мені треба кілька дивізіонів на західному, на південному напрямку. Нехай стоять. Це 500 кілометрів (радіус дії комплексів – ред.), бо наш “Полонез” – до 300 кілометрів. Зараз тормошу вашого президента (Путіна – УП), мені потрібні тут ці 500-кілометрові ракетні установки”, – зазначив Лукашенко.

Він також згадав, як на російсько-білоруських навчаннях “Захід-2021” було здійснено пуски ракет. За словами самопроголошеного президента РБ, військові знають, “де ракетою треба завдати удару, і “Точку” задіяти, і “Бук-МБ”.

Білоруську армію він охарактеризував як “підготовлену” та “непогано озброєну”. Також Лукашенко припустив, як на території Білорусі могли б розвиватись військові дії.

“Але в нас війна буде інша. У нас лісисто-болотиста місцевість. І якщо проти нас буде наземна операція, нам треба вміти воювати на землі. Ракетами нас можуть накрити, але наземну операцію вони ніколи не проведуть у Білорусі – ми готові до цього”, – додав Лукашенко.

Міністерства оборони Польщі повідомляє, що озброєні білоруські силовики прибувають до польсько-білоруського кордону у районі пропускного пункту Кузьниця.

На зробленому в суботу вдень ​записі видно близько 25 осіб у військовій формі на чолі із командиром. Вони йдуть уздовж паркану з колючого дроту. Деякі мають зброю.

У районі Кузьниці, як і раніше, перебуває велика група мігрантів, які прибули туди в понеділок. Прессекретар Підляського прикордонного загону майор Катаржина Зданович заявила у п’ятницю, що їхня кількість уже перевищила 1000 осіб.

За мігрантами стежать білоруські силовики. З понеділка було кілька спроб прориву кордону, припинених польською владою.

Нагадаємо, білоруські військові в ніч на суботу службовою машиною намагалися зруйнувати тимчасове загородження на кордоні із Польщею.

Інцидент трапився в районі населеного пункту Черемха. Польські прикордонники опублікували відео, на якому видно, як білоруси використовують стробоскопи та лазерні указки.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE