Politerno > Україна і світ > У Байдена розповіли деталі відеозустрічі з Путіним

У Байдена розповіли деталі відеозустрічі з Путіним

  • 7 Грудня, 2021
  • 778 Переглядів
  • 0

Президент США Джо Байден і президент Росії Владімір Путін завершили зустріч у форматі відеоконференції, вона тривала дві години і п’ять хвилин.

Розмова почалася близько 17:00 за київським часом. Згідно з повідомленнями обох сторін, ключовою її темою мала бути Україна.

Під час відеозустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним президент США Джо Байден наголосив, що Штати і союзники відреагують потужними “економічними та іншими заходами”, якщо Путін наважиться на військову ескалацію, йдеться у комюніке, оприлюдненому Білим домом за підсумками розмови.

“Президент Байден висловив глибоку стурбованість США та наших європейських союзників з приводу нарощування Росією сил довкола України та чітко дав зрозуміти, що США і союзники відреагують потужними економічними та іншими заходами у разі військової ескалації. 

Президент Байден повторно висловив підтримку суверенітету і територіальної цілісності України та закликав до деескалації і повернення до дипломатії”, – розповіли у Білому домі. 

Зазначається, що президенти уповноважили свої команди продовжити взаємодію за підсумками розмови, і США робитимуть це у тісній координації з союзниками і партнерами.

Окрім питання України, говорили також про стратегічну стабільність, кібербезпеку та спільну роботу над деякими регіональними проблемами, як Іран. 

Нагадаємо, майбутній канцлер Німеччини Олаф Шольц переконаний, що нормандський формат знову має стати дієвим інструментом для урегулювання кризи на сході України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE