Politerno > Україна і світ > Віцепрезидентка США пригрозила введенням небачених санкцій проти РФ через Україну

Віцепрезидентка США пригрозила введенням небачених санкцій проти РФ через Україну

  • 27 Грудня, 2021
  • 598 Переглядів
  • 0
Камала Гарріс

Сполучені Штати попередили президента РФ Володимира Путіна про готовність застосувати “небачені санкції” проти Росії, якщо він вдасться до нової агресії проти України.

Як повідомляє “Європейська правда”, про це віцепрезидентка США Камала Гарріс заявила в інтерв’ю CBS News.

За розподілом відповідальності у чинній адміністрації, віцепрезидентка зазвичай не коментує зовнішньополітичні питання. Це її перша заява про російську загрозу стосовно України.

На запитання журналістки про те, що у Білому домі думають з приводу ймовірності “гарячої війни” у Європі найближчим часом, Камала Гарріс відповіла, що адміністрація продовжує прямі контакти з Кремлем.

“Президент, як вам відомо, нещодавно мав віртуальну зустріч з Путіним, і ми дуже чітко заявили, що Росія не повинна зазіхати на суверенітет України, що ми повинні відстоювати, і відстоюємо, її територіальну цілісність. Ми співпрацюємо із союзниками в цьому питанні, і дуже чітко дали зрозуміти, що готові застосувати небачені санкції”, – заявила Камала Гарріс. 

Вона не дала чіткої відповіді на уточнення, чи йдеться про санкції напряму проти Владіміра Путіна, зазначивши лише, що йому про це сказали дуже прямо і що переговори ведуться напряму, а також ведеться постійна комунікація із союзниками. 

Інтерв’юер зауважила, що санкції США досі були каральними, а не превентивними, і ще не зупиняли Путіна.

“Повторюся, що санкції, про які ми говоримо – це таке, чого ми досі не робили”, – відповіла Гарріс. 



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE