Politerno > Україна і світ > Нардепи звернулися до іноземних інституцій щодо шантажу Росі

Нардепи звернулися до іноземних інституцій щодо шантажу Росі

  • 25 Січня, 2022
  • 552 Переглядів
  • 0

У вівторок, 25 січня, Верховна Рада схвалила проєкт постанови про звернення до міжнародних інституцій та парламентів іноземних держав щодо військового шантажу відносно України з боку Російської Федерації.

Відповідне звернення підтримали 282 нардепи.

Проєкт підтримали усі фракції та групи, окрім ОПЗЖ.

Повна назва постанови – “про Звернення Верховної Ради до ООН, Європарламенту, урядів та парламентів іноземних держав та парламентських асамблей міжнародних організацій стосовно неприйнятності військового шантажу відносно України з боку РФ, який вона здійснює з метою недопущення реалізації європейських та євроатлантичних прагнень України”.

Рада:

  • схвалила звернення Ради до міжнародних інституцій;

  • визнала, що вимоги Російської Федерації до міжнародних партнерів щодо недопущення реалізації європейських та євроатлантичних прагнень України, є порушенням цілої низки міжнародних договорів та принципів і норм міжнародного права;

  • надішле текст звернення до Організації Об’єднаних Націй, Європейського Парламенту, урядів та парламентів іноземних держав та парламентських асамблей міжнародних організацій.

Нагадаємо, на тлі поширення інформації про можливе вторгнення РФ до України, Держдепартамент США дозволив виїзд державних службовців та обов’язковий виїзд членів їхніх сімей із посольства у Києві. В Офісі Президента припустили, що евакуація членів сімей та частини співробітників посольства США в Києві викликані внутрішньополітичною ситуації в США.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE