Politerno > Україна і світ > ЦРУ заявило, що РФ нападе на Україну 16 лютого – Білий дім спростовує дані але евакуює дипломатів

ЦРУ заявило, що РФ нападе на Україну 16 лютого – Білий дім спростовує дані але евакуює дипломатів

  • 12 Лютого, 2022
  • 1066 Переглядів
  • 0

ЦРУ оприлюднило термінове попередження союзникам по НАТО про напад Росії на Україну, який, імовірно, може статися вже 16 лютого.

Про це повідомляє Spiegel із посиланням на дані ЦРУ та американських військових.

Минулої ночі одразу низка західних ЗМІ опублікували статті про можливе вторгнення Росії в Україну. Bloomberg називає дату 15 лютого. Politico з посиланням на американську розвідку також називає дату – 16 лютого.

Американський канал NBC News опублікував карту на якій прогнозує те, як відбуватиметься напад. За їхніми даними, Київ можуть захопити упродовж двох діб.

Водночас, заяви американських ЗМІ про напад у Білому домі спростували і додали, що ця інформація не відображає дані адміністрації США.

Своєю чергою Держдепартамент США наказав дипломатам, які не займають критично важливі посади, виїхати з посольства США у Києві.

“Сьогодні Державний департамент США наказав виїхати з посольства США в Києві дипломатам, які не займають критично важливі посади, через постійні повідомлення про нарощування російських військових на кордоні з Україною, що вказують на можливість значних військових дій проти України”, – повідомили у посольстві США в Україні.

Посольстві наголосило, що попри завбачливе скорочення дипломатичного персоналу, основна команда посольства залишиться в Україні.

Там додали, що Державний департамент, USAID та інший персонал США по всьому світу продовжуватиме брати участь у невпинних дипломатичних зусиллях та надавати допомогу для підтримки України та розв’язання кризи, яку Росія спричинила своїм військовим нарощуванням.

Окрім цього, сьогодні, 12 лютого, президент Росії Володимир Путін та президент США Джозеф Байден проведуть телефонну розмову та обговорять ситуацію навколо України.

Нагадаємо, посольство США в Україні закликає американців негайно залишити Україну через загрозу російського вторгнення.

Президент США Джо Байден нібито сказав іншим лідерам країн НАТО та ЄС, що, за даними США, президент РФ Володимир Путін вирішив здійснити вторгнення в Україну найближчими днями.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE