Politerno > Україна і світ > Американців закликають залишити Україну: “Воєнні дії можуть розпочатися у будь-який час”

Американців закликають залишити Україну: “Воєнні дії можуть розпочатися у будь-який час”

  • 11 Лютого, 2022
  • 729 Переглядів
  • 0

Посольство США в Україні закликає американців негайно залишити Україну через загрозу російського вторгнення.

Про це йдеться в заяві на сайті посольства.

“Умови безпеки, особливо вздовж кордонів України в окупованому Росією Криму та на сході України, які контролюються РФ, є непередбачуваними і можуть погіршитися без попередження”, – заявили в посольстві.

У диппредставництві наголосили, що уряд США не зможе евакуювати американських громадян у разі російських воєнних дій з будь-якого місця в Україні.

Посольство США заликало американців виїхати з України комерційним або приватним способом, а якщо американці вирішать залишитися, то “бути обережними через злочинніть, громадські заворушення та потенційні бойові дії, якщо Росія розпочне воєнні дії”. Також посольство закликало громадян США не подорожувати до Криму та на Донбас.

“Воєнні дії можуть розпочатися у будь-який час і без попередження, а також суттєво вплинуть на здатність посольства США надавати консульські послуги, включаючи допомогу громадянам США у виїзді з України”, – наголосили в посольстві. 

Нагадаємо, Держдепартамент США дозволив виїзд державних службовців та обов’язковий виїзд членів їхніх сімей із посольства у Києві. В Офісі Президента припустили, що евакуація членів сімей та частини співробітників посольства США в Києві викликані внутрішньополітичною ситуації в США.

Згодом і канадський уряд закликав своїх громадян уникати поїздок в Україну та залишити країну сім’ям дипломатів через загрозу нападу з боку Росії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE