Politerno > Україна і світ > Попри агресію РФ НАТО наполягає на праві України приєднатись до Альянсу

Попри агресію РФ НАТО наполягає на праві України приєднатись до Альянсу

  • 25 Лютого, 2022
  • 636 Переглядів
  • 0

НАТО наполягає на праві України самостійно обирати безпекові союзи, попри війну, яку Росія розгорнула проти України.

Про це йдеться у заяві лідерів держав-членів НАТО, ухваленій за підсумками екстреного саміту, який відбувся у віртуальному форматі в п’ятницю, повідомляє “Європейська правда“.

“НАТО, як і раніше, віддана всім основним принципам європейської безпеки, у тому числі тому, що кожна країна має право вибирати власні механізми безпеки”, – сказано у рішенні держав Альянсу.

Варто зазначити, 22 лютого, до початку вторгнення, глава держави-агресора Владімір Путін заявив, що для нормалізації відносин з РФ Україна має визнати суверенітет Росії над Кримом, відмовитись від членства в НАТО та провести часткову демілітаризацію країни.

Росія неодноразово спекулювала, що вважає членство України в НАТО загрозою власній безпеці.

У НАТО підкреслили, що вважають війну Росії проти України найсерйознішою загрозою євроатлантичній безпеці за останні десятиліття.

Члени Альянсу рішуче засудили повномасштабне вторгнення Росії в Україну, здійснюване за підтримки Білорусі, і закликали припинити воєнні дії.

Нагадаємо, у п’ятницю, 25 лютого, комітет міністрів Ради Європи вирішив призупинити право Росії бути представленою у двох органах РЄ – у самому Комітеті міністрів та у ПАРЄ.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE