Politerno > Україна і світ > Рада Європи офіційно зупинила членство РФ у двох органах

Рада Європи офіційно зупинила членство РФ у двох органах

  • 25 Лютого, 2022
  • 506 Переглядів
  • 0

У п’ятницю, 25 лютого, комітет міністрів Ради Європи вирішив призупинити право Росії бути представленою у двох органах РЄ – у самому Комітеті міністрів та у ПАРЄ.

Про це рішення офіційно повідомила пресслужба РЄ, пише “Європейська правда“.

Підкреслюється, що це рішення ухвалене через агресію Росії проти України.

“Відповідно до статуту Ради Європи, Комітет міністрів ухвалив припинив право РФ на представництво в Комітеті міністрів і в Парламентській асамблеї, з негайним набуттям чинності цим рішенням, внаслідок збройного нападу Російської Федерації на Україну”, – йдеться у повідомленні.

Комітет міністрів підкреслює, що це рішення не є рівнозначним виключенню РФ. Росія юридично лишається членом Ради Європи і учасницею відповідних конвенцій, що зберігає зобов’язання РФ, у тому числі за Європейською конвенцією з прав людини. Це означає також зобов’язання РФ виконувати рішення ЄСПЛ.

“Суддя, обраний до Європейського суду з прав людини щодо Російської Федерації, також залишається членом Суду, а заяви, подані проти Російської Федерації, продовжуватимуть розглядатися та вирішуватись Судом”, – йдеться у повідомленні.

Рада Європи “лишає відкритими канали комунікації з РФ”.

Нагадаємо, Україна збирає докази про воєнні злочини, скоєні російськими військами в українських містах та передасть їх до Гааги.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE