Politerno > Україна і світ > Триває оборона Києва, Харкова, Маріуполя. Ворог деморалізований і зазнає втрат – зведення Генштабу

Триває оборона Києва, Харкова, Маріуполя. Ворог деморалізований і зазнає втрат – зведення Генштабу

  • 19 Березня, 2022
  • 1589 Переглядів
  • 0

Генеральний штаб Збройних сил України опублікував оперативне зведення станом на 18:00.

За інформацією Генштабу, захисники України надійно утримують межі оборони, зосередивши головні зусилля навколо стратегічно важливих міст – Києва, Чернігова, Харкова, Маріуполя, Миколаєва, та змушують ворога відмовитись від продовження наступу.

Про це повідомляє прес-служба Генштабу ЗСУ у Facebook.

“Противник не виконав поставлені завдання щодо оточення Києва, виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей та встановлення контролю над лівобережною частиною України, завдяки героїчним діям українських сил оборони. Ворог не припиняє завдавати ракетно-бомбових ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури із застосуванням високоточного зброї, некерованих авіаційних бомб та боєприпасів підвищеної вражаючої дії”, – йдеться у повідомленні Генштабу.

За даними Генштабу, російські війська продовжують зазнавати значних втрат. Повідомляється, що у тимчасово окупованому Криму окремі підрозділи морської піхоти втратили до 90 відсотків особового складу, резервів відновлення втрат немає. Спостерігаються спроби укомплектувати роти для відправки в Україну за рахунок відряджених з інших військових частин. Генштаб заявляє, що у цих підрозділах понад 20 осіб написали рапорти про відмову брати участь у війні проти України, до “відповідачів” застосовуються репресивні методи впливу.

За даними Генштабу, протягом останніх днів на Миколаївському напрямку ворожі підрозділи, які були укомплектовані за рахунок мобілізації на тимчасово окупованій території Донецької області, також зазнали суттєвих втрат.

“За дві доби боїв безповоротні втрати противника склали понад 200 осіб, решта деморалізовані та відмовляються брати участь у бойових діях”, – йдеться у зведенні.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Британії порівняв напад росії на Україну із діями нацистів та попередив – перемога Кремля стане “початком нової ери залякування у всій Східній Європі”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE