Politerno > Україна і світ > Деблокада Маріуполя військовим шляхом зараз складна, – Зеленський

Деблокада Маріуполя військовим шляхом зараз складна, – Зеленський

  • 5 Квітня, 2022
  • 865 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський заявив, що тривала блокада росіянами Маріуполя означає їхнє бажання показати здатність повністю захопити українське місто і видати це за “перемогу”.

Про це Зеленський заявив в інтерв’ю для ЗМІ.

 

«Великої стратегії РФ не має – вони не зайняли цю частину (Київ), то займають Донбас, південь України, коридор до Криму – Херсонську і Запорізьку області», – сказав Зеленський в інтерв’ю журналістам, показаному по телемарафону.

Він продовжив, що війська РФ і далі «будуть битися за Донбас, а Маріуполь – це для нас життя, для нас це місто, а для них, на жаль, – це «медалька», яку вони хочуть повісити собі на груди».

Також Зеленський заявив, що деблокада Маріуполя військовим шляхом зараз дуже складна.

«Військова деокупація Маріуполя зараз є дуже складною. І наші хлопці, яким зараз дуже важко, це чудово знають», – зазначив Зеленський.

Зеленський висловив сподівання на евакуацію з Маріуполя вбитих та поранених захисників.

За його словами, є домовленості з Ердоганом, що з міста можуть вивезти вбитих та поранених українських військових – суходолом до Бердянська, а звідти морем.

Як сказав Зеленський, зараз чекають відповіді на цю пропозицію від Путіна.

«Ми домовилися на сьогодні із Туреччиною. Вона готова на сьогодні вивезти кораблями поранених та вбитих, перевезти їх із Бердянська. Вся інфраструктура готова, щоб вивезти поранених і загиблих… Ми чекаємо на погодження від Путіна. Від цього залежить цей момент. Якщо не вдасться – ми точно знатимемо, що особисто президент Росії не дає цієї можливості», – сказав Зеленський.

Нагадаємо, військово-морські сили повідомляють, що в західних областях збили чотири крилатих ракети.

На 41 першу добу війни найближчою метою російських військ є захоплення Донецької і Луганської областей. Ворог просунувся у напрямку Слов’янська, блокує Харків і відновлює міст в Ізюмі, прагне взяти під контроль Олександрівку на Миколаївщині, Маріуполь на Донеччині, Попасну й Рубіжне на Луганщині. 

У Рубіжному окупанти поцілили у цистерну з азотною кислотою.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE