Politerno > Україна і світ > В Рубіжному ворог влучив у цистерну з азотною кислотою, мешканців попереджають про небезпеку. ФОТО

В Рубіжному ворог влучив у цистерну з азотною кислотою, мешканців попереджають про небезпеку. ФОТО

  • 5 Квітня, 2022
  • 547 Переглядів
  • 0

У Рубіжному окупанти поцілили у цистерну з азотною кислотою.

Про це повідомив у фейсбуці глава Луганської ОВА Сергій Гайдай.

“Терміново!!! Не виходьте з укриттів! Якщо Ви у приміщенні – закрийте двері та вікна!” – звертається він до мешканців регіону.

Гайдай також розповідає про дію азотної кислоти на людину: вона небезпечна під час вдихання, ковтання та потрапляння на шкіру та слизові оболонки.

“Пари кислоти викликають подразнюючу дію на дихальні шляхи. При слабких отруєннях з’являються ознаки бронхіту, легкого бронхіоліту, запаморочення, сонливість; при важких отруєннях – набряк легенів. Для захисту від парів і туману азотної кислоти користуються протигазами. Підготуйте вологі маски для обличчя!!”, – продовжує він.

Крім того, як зазначається, при місцевій дії на очі азотна кислота викликає тяжке ураження з великим некрозом рогової оболонки та кон’юнктиви, що призводить до втрати зору.

“Перша допомога: при потраплянні азотної кислоти в очі необхідно промити їх проточною водою протягом 10-30 хвилин. При потраплянні на шкіру – уражену поверхню обмити водою, додаючи до неї соду та мило. При проковтуванні азотної кислоти показано промивання шлунка великою кількістю води”, – інформує Гайдай.

Також він закликає мешканців регіону слідкувати за напрямом вітру.

Нагадаємо, військово-морські сили повідомляють, що в західних областях збили чотири крилатих ракети.

На 41 першу добу війни найближчою метою російських військ є захоплення Донецької і Луганської областей. Ворог просунувся у напрямку Слов’янська, блокує Харків і відновлює міст в Ізюмі, прагне взяти під контроль Олександрівку на Миколаївщині, Маріуполь на Донеччині, Попасну й Рубіжне на Луганщині. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE