Politerno > Україна і світ > У Мангуші окупанти захоронили, ймовірно, до 9 тисяч маріупольців

У Мангуші окупанти захоронили, ймовірно, до 9 тисяч маріупольців

  • 21 Квітня, 2022
  • 816 Переглядів
  • 0

В окупованому російськими військами селищі Мангуш, у 20 кілометрах від Маріуполя, супутник зафіксував братську могилу. У цій могилі можуть бути поховані до 9 тисяч маріупольців.

Про це повідомила Маріупольська міська рада у Telegram.

У Мангуші окупанти могли захоронити від 3 до 9 тисяч маріупольців, на це вказує співставлення з супутниковими фото захоронення в Бучі, де було виявлено 70 людей. На знімках Maxar від 9 квітня сектор масових поховань в Мангуші в 20 разів більший.

Нові траншеї під Маріуполем окупанти рили та заповнювали тілами щодня впродовж всього квітня. Джерела Маріупольської міськради повідомляють, що в таких могилах тіла вкладають в кілька шарів.

За обережними оцінками, загальна кількість вбитих російською армією в Маріуполі становить 22 тисячі осіб.

“В Маріуполі скоєно найбільший воєнний злочин 21 століття. Це новий Бабин Яр. Тоді Гітлер вбивав євреїв, ромів та слов’ян. А зараз Путін знищує українців. Він вже вбив десятки тисяч цивільних в Маріуполі. І це вимагає потужної реакції всього цивілізованого світу. Будь що потрібно зупинити геноцид”? – зазначив мер міста Вадим Бойченко.

Раніше ми повідомляли, що російські загарбники облаштували кілька братських могил у селі Мангуш, куди вантажівками звозять тіла убитих маріупольців.

До середини березня в різних частинах Маріуполя та передмістя комунальні служби захоронили близько 5 тисяч осіб.  

Нагадаємо, у четвер ввечері окупанти завдали ракетних ударів по залізниці у Новомосковському районі на Дніпропетровщині та по місту Запоріжжя.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE