Politerno > Україна і світ > Київ вимагає коридор з “Азовсталі” – окупанти масово ховають убитих маріупольців у Мангуші

Київ вимагає коридор з “Азовсталі” – окупанти масово ховають убитих маріупольців у Мангуші

  • 21 Квітня, 2022
  • 689 Переглядів
  • 0

Україна вимагає від окупантів гуманітарний коридор з маріупольського комбінату “Азовсталь” для евакуювати цивільних та поранених військових. Російські загарбники облаштували кілька братських могил у селі Мангуш, куди вантажівками звозять тіла убитих маріупольців.

“Вимагаємо від росіян терміновий гуманітарний коридор з маріупольського комбінату “Азовсталь”!

Там зараз знаходяться близько 1000 цивільних та 500 поранених військових. Їх усіх треба витягнути з Азовсталі сьогодні!

Закликаю світових лідерів і міжнародну спільноту сфокусувати зараз свої зусилля саме на Азовсталі”, – зазначила глава Мінреінтеграції Ірина Верещук у Telegram.

 

У селі Мангуш російські загарбники облаштували кілька братських могил, куди вантажівками звозять тіла убитих маріупольців.

 “Маріуполь. На зараз. Військові злочини. В результаті довгого пошуку та ідентифікації місць масового захоронення загиблих маріупольців нами встановлено факт облаштування та масового поховання загиблих маріупольців в с. Мангуш.

В районі об’їзної дороги окупанти облаштували декілька братських могил розміром до 30 метрів кожна і вантажівками звозять тіла загиблих, фактично просто скидаючи їх насипом”, – повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram.

Радник мера зазначив, що всі тіла поміщені в пластикові пакети, що вкотре підтверджує раніше озвучену владою інформацію, що окупанти накопичують тіла загиблих в іншому місці – в районі промзони в Маріуполі.

Андрющенко підкреслив, що це “прямий доказ військових злочинів і намагання їх приховати”.

 Нагадаємо, міністр оборони РФ Сергій Шойгу розповів президенту країни-агресора Володимиру Путіну про “звільнення Маріуполя”, але потім додав, що у місті залишаються “понад дві тисячі” українських захисників.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE