Politerno > Україна і світ > Регіони: на Ізюмщині гаряче, на Донбасі ворог спробував прорвати оборону, але зазнав невдачі

Регіони: на Ізюмщині гаряче, на Донбасі ворог спробував прорвати оборону, але зазнав невдачі

  • 21 Квітня, 2022
  • 682 Переглядів
  • 0

У Харківській області інтенсивність обстрілів зменшилася, активні бої точаться на Ізюмському напрямку та у Луганській і Донецькій областях. Ввечері ракетних ударів зазнав Миколаїв, вночі Зеленодольськ у Дніпропетровській області обстріляли з РСЗВ “Ураган”.

Луганщина. Впродовж останньої доби росіяни ведуть обстріли по мирному населенню вздовж усієї лінії фронту, найактивніше – на Мар’їнському, Авдіївському, Очеретинському і Торецькому напрямках. Постійно тривають обстріли та жорстокі позиційні бої у Попасній та Рубіжному. Значні руйнування в Рубіжному та Новодружеську. 

За словами очільника Луганщини, на Авдіївському напрямку росіяни спробували прорвати нашу оборону, але зазнали невдачі. В самому місті російські снаряди протягом доби пошкодили декілька житлових будинків, сільгосппідприємство, медичний заклад. Також вчора перебили газогін та лінії електропостачання – надвечір подачу електрики вже відновили, зараз тривають роботи з відновлення постачання газу.

“В Очеретиному пошкоджено будинки та перебито електромережі. У Мар’їнській громаді під обстрілами Мар’їнка, Красногорівка та Новомихайлівка. Пошкоджено електропостачання — фахівці працюють над відновленням. На Торецькому напрямку під вогнем “Градів” Нью-Йорк та прилеглі села. Є пошкоджене житло, але, на щастя, без постраждалих”, – зазначив Кириленко. 

Харківщина. Цієї доби інтенсивність обстрілів зменшилась, ніч була значно спокійнішою. По області ведуться активні бої в Ізюмському напрямку.

Минулої доби російські окупаційні війська знову обстрілювали райони Харкова з реактивних систем залпового вогню – було близько 15 обстрілів.

Вогонь артилерії влучав у районах Салтівки, ХТЗ, Олексіївки. По області – в Дергачах, Золочівському напрямку, Чуївському районі.

“Унаслідок обстрілів окупантів постраждали 5 цивільних: 3 – у м. Харків, 2 – в Чугуївському районі”, – зазначив очільник регіону Синєгубов.

Крім того, він зауважив, що зменшення інтенсивності вогню – це хибне уявлення. Спрогнозувати дії окупантів дуже складно. Тому влада регіону просить жителів без крайньої необхідності не покидати місць укриттів.

“Наші Збройні сили працюють, захищають Харків та область, тримають позиції. На Ізюмщині гаряче, ідуть постійні бої. Ворог випробовує наші оборонні позиції, але ЗСУ утримують їх, завдаючи окупантам значних втрат. Тримаємося, віримо в Збройні Сили України! Кожен має працювати на своєму фронті. Перемога лише за нами!”, – резюмує глава ОВА.

Донеччина: обстріли вздовж всієї лінії розмежування. Під ранок – активізація ворога поблизу Мар’їнки та Новомихайлівки. Ситуація контролюється ЗСУ. ВІДЕО ДНЯPlay Video

Херсонщина: через окупацію ситуація в області стає критичнішою. Вибухи та обстріли чутно у всіх районах. Знищена інфраструктура. Інформація щодо поранених та постраждалих цивільних осіб наразі недоступна.

Миколаївська область: ввечері Миколаїв зазнав ракетних ударів. Вибухи лунали у центрі міста, де знаходяться виключно приватні будинки. За попередньою інформацією жертв немає.

На Дніпропетровщині ніч пройшла під сигнали повітряної тривоги. Ворог обстріляв з “Ураганів” передмістя Зеленодольська. Люди не постраждали.

На інших територіях області ситуація стабільна та контрольована.

Відносно спокійно ніч минула на Волині й Закарпатті, у Рівненській, Кіровоградській,  Івано-Франківській, Хмельницькій, Чернівецькій, Львівській областях, Одеській, Запорізькій, Вінницькій, Тернопільській областях, на Київщині, Полтавщині, Житомирщині, Черкащині, Сумщині та Чернігівщині.

Нагадаємо, міністр оборони РФ Сергій Шойгу розповів президенту країни-агресора Володимиру Путіну про “звільнення Маріуполя”, але потім додав, що у місті залишаються “понад дві тисячі” українських захисників.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE