Politerno > Україна і світ > Окупанти обстріляли житлові райони Харкова та області, по Авдіївці гатили фосфорними бомбами

Окупанти обстріляли житлові райони Харкова та області, по Авдіївці гатили фосфорними бомбами

  • 27 Квітня, 2022
  • 734 Переглядів
  • 0

Окупанти продовжують наносити артилерійські, мінометні удари по Харкову та області, а також двічі вдарили по Авдіївці Донецької області фосфорними бомбами.

“У Харкові цієї ночі було кілька влучань у житлові будинки Київського району, зокрема в 9-поверхівку, протягом доби влучали в будівлі Салтівки, Північної Салтівки, Олексіївки”, – зазначив Синєгубов у Telegram.

За його словами, тривали обстріли у Золочеві, Дергачах, Чугуєві. Загалом у Харкові та районах області 15 поранених, 3 загиблих.

Синєгубов підкреслив, що активні бої тривають в Ізюмському напрямку.

“У соцмережах ширили інформацію про нібито скидання фосфорних бомб. Штаб оборони Харкова таку інформацію не підтверджує. Прольотів авіації та БПЛА противника над Харковом також не зафіксовано. Ми аткивно працюємо над відновленням критичної інфраструктури. Уряд погодив спрямування коштів для проведення робіт у спіпраці із територіальними громадами”, –  додав голова ОВА.

Як повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко, російські окупанти двічі вдарили по Авдіївці Донецької області фосфорними бомбами. Відомо про щонайменше одну поранену людину.

«Росіяни двічі вдарили фосфорними снарядами по Авдіївці! Спершу – вчора ввечері в районі коксохімічного заводу, а сьогодні зранку – у центрі міста. Внаслідок цих обстрілів у місті зайнялося декілька пожеж. Слідом за другим обстрілом росіяни завдали по Авдіївці авіаудару – поцілили у багатоповерхівку. Відомо про щонайменше одного пораненого», – йдеться у повідомленні.

Кириленко додав, що Збройні сили України відбили спробу прориву загарбницьких військ на цьому напрямку. 

«ЗСУ тримають стрій, а всі злочини росіян проти мирних українців ретельно фіксуємо», – додав голова Донецької ОВА.

Нагадаємо, вночі 27 квітня окупаційні війська РФ обстріляли Дніпропетровську, Харківську, Луганську, Донецьку та Херсонську області, на Одещині міст через Дністровський лиман зазнав руйнації.

Міноборони США створило центр управління для координації постачання та оптимізації доставки військової допомоги Україні у німецькому Штутгарті – в зоні відповідальності Європейського командування США.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE