Politerno > Україна і світ > Зустріч у “Рамштайні”: у Німеччині створено центр контролю за військовою допомогою Україні

Зустріч у “Рамштайні”: у Німеччині створено центр контролю за військовою допомогою Україні

  • 27 Квітня, 2022
  • 883 Переглядів
  • 0

Міноборони США створило центр управління для координації постачання та оптимізації доставки військової допомоги Україні у німецькому Штутгарті – в зоні відповідальності Європейського командування США.

Про це повідомив журналістам високопосадовий представник міністерства оборони США у вівторок, повідомляє Європейська правда з посиланням на CNN.

Центр ECCU базується у штаб-квартирі європейського командування США у Штутгарті, ним керує американський військовий генерал з двома зірками, сказав чиновник. 

Цей центр тісно співпрацює з міжнародним координаційним центром донорів, або IDCC, яким керує генерал зі Великої Британії, додав чиновник.

“Центр було створено для підтримки зусиль цієї системи безпеки”, – сказав чиновник.

За словами чиновника, до центру управління, поряд із персоналом США, входять співробітники з 15 інших країн. 

Цей центр управління також керуватиме мережею з більш ніж 40 країн-партнерів та союзників, які зустрілися у Німеччині раніше у вівторок на авіабазі “Рамштайн” та надають допомогу Україні.

Нова група союзників збиратиметься регулярно раз на місяць, заявив раніше у вівторок міністр оборони США Ллойд Остін. 

Остін у своїй промові відзначив мужній спротив України російському вторгненню протягом вже 62 днів. Він підкреслив, що тоді як Росія веде війну через особисті амбіції Путіна, Україна – з необхідності, захищаючи свій суверенітет і демократію.

“Але ставки виходять далеко за межі України і навіть Європи. Російське вторгнення є необгрунтованим, безвідповідальним і протиправним, це атака проти світового порядку, заснованого на правилах і виклик для вільних людей по всьому світу… Країни-однодумці об’єднані у підтримці України у цій боротьбі проти імперської російської агресії”, – підкреслив він.

Остін зауважив, що з початку повномасштабної війни США і союзники, близько 30 країн, разом зібрали для України військову допомогу на понад 5 млрд доларів, з яких 3,7 млрд надали США.

“Поїздка до Києва посилила моє захоплення тим, як українська армія застосовує цю зброю. Україна явно вірить, що може перемогти – і так само кожен у цьому залі… Україні потрібна наша допомога, щоб перемогти, і вона потребуватиме нашої допомоги, коли війна закінчиться”, – зазначив глава Пентагону.

Остін також зазначив, що США “зрушать небо і землю” для підтримки України. 

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк у Twitter повідомив, що має для Росії погані новини після зустрічі 40 міністрів оборони країн світу, оскільки Україна суттєво посилюється.

“Однією з дивних вимог Росії на початку війни була “повна демілітаризація” України.

Що ж, після вчорашньої епохальної зустрічі 40 міністрів оборони країн світу маю дуже погані новини для РФ.

Обсяг, швидкість, спрощена логістика, розширена номенклатура зброї – Україна суттєво посилюється“, – зазначив Подоляк.

Нагадаємо, вночі 27 квітня окупаційні війська РФ обстріляли Дніпропетровську, Харківську, Луганську, Донецьку та Херсонську області, на Одещині міст через Дністровський лиман зазнав руйнації.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE