Politerno > Україна і світ > США стурбовані долею зброї для України – ОП ставить на контроль “слугу народу”

США стурбовані долею зброї для України – ОП ставить на контроль “слугу народу”

  • 24 Квітня, 2022
  • 2042 Переглядів
  • 0

Колишній командир сил спеціального призначення Морської піхоти США полковник Ендрю Мілберн заявив CNN, що “логістичний процес передачі американської зброї на фронт є абсолютно ненадійним”.

Також у статті йшлося про те, що “чиновники США розуміють, що існує можливість попадання частини цієї зброї на чорний ринок”.

У США мало способів відстежити значні постачання протитанкової, зенітної та іншої зброї, яку вони переправляли через кордон в Україну в сліпу зону, яка значною мірою пов’язана з відсутністю на ній американських представників.

Це свідомий ризик, на який адміністрація Байдена готова піти. У короткостроковій перспективі США бачать передачу обладнання на сотні мільйонів доларів життєво важливою для здатності українців стримувати вторгнення Москви. 

Високопоставлений чиновник з оборони заявив про погану логістику від точок збору в Польщі до фронту та шпиталів. У той же час – це “безперечно найбільша за останній час поставка для країни-партнера в конфлікті”. Але, як стверджують нинішні чиновники США, так і оборонні аналітики, ризик полягає ще й у тому, що в довгостроковій перспективі частина цієї зброї може опинитися в руках інших військових і збройних формувань, які США не мали наміру озброювати.

Виходчи з цих міркувань, Білий дім найняв генерала у відставці Террі Вольфа, щоб допомогти скоординувати сотні мільйонів доларів військової допомоги, яку Сполучені Штати спрямовують до України, повідомляє CNN.

Чиновники адміністрації кажуть, що Террі Вольф нещодавно приєднався до Ради національної безпеки, щоб допомогти координувати допомогу в галузі безпеки, яку США та їхні партнери надають Україні.

Вольф – тризірковий генерал у відставці, офіцер бронетанкових військ з досвідом роботи у Пентагоні, Об’єднаному штабі, Державному департаменті та РНБ.

Натан Сейлз, який працював координатором США по боротьбі з тероризмом у Державному департаменті за тодішнього президента Дональда Трампа, похвалив Вольфа як “добрий вибір для цієї ролі”.

“Після багаторічної кар’єри на стику дипломатії та війни він саме той чоловік, який зможе забезпечити Україну зброєю, необхідною для перемоги у кривавій війні з Росією”, – сказав Сейлз.

Своєю чергою народний депутат від “Слуги народу” Єгор Чернєв заявив, що отримав “мандат від Офісу президента”, щоб зайнятися контролем за постачанням американської військової допомоги на фронт.

Про це нардеп від “Слуги народу”, який не є членом комітету питань національної безпеки, оборони та розвідки, написав у Facebook.

“Після інтерв’ю американського відставного полковника про проблеми у постачанні військової допомоги США на фронт беру це питання під свій контроль”, – йдеться у повідомленні Чернєва.

Народний депутат додав, що порядок має бути на фронті та в тилу.

Нагадаємо, протягом доби 24 квітня українські військові успішно відбили 7 ворожих атак та завдали відчутних втрат російським загарбникам.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE