Politerno > Україна і світ > Атаки на території Росії: Блінкен заявив, що Україна має право робити все, щоб захиститися

Атаки на території Росії: Блінкен заявив, що Україна має право робити все, щоб захиститися

  • 28 Квітня, 2022
  • 968 Переглядів
  • 0

Завдання української армії – робити все, аби захистити державу, а тому Україна має сама вирішувати, чи атакувати об’єкти на території Росії.

Про це наголосив держсекретар Ентоні Блінкен під час виступу в Сенаті, повідомило CNBC.

Він зазначив, що це рішення виключно України – чи переносити бойові дії на російську територію.

“Питання полягає в тому, чи мають українці здійснювати дії, які виходять за межі їхніх кордонів. Мій погляд полягає в тому, що їм життєво важливо робити все необхідне для захисту від російської агресії. І вибір тактики в такому випадку – це їхнє рішення”, – наголосив Блінкен.

Нагадаємо, у Британії – теж схожа позиція. Напередодні прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що не заперечує, аби Україна використовувала надану зброю для цілей в Росії.

На думку Джонсона, Україна має право на повний свій захист.

Першим таку думку висловили міністр оборони Британії Бен Воллес і міністр з питань збройних сил Британії Джеймс Гіппі. Він зазначив, що надана Заходом зброя дозволяє уражати цілі на території держави-агресорки.

Міноборони Росії погрожує ударами по “центрах прийняття рішень” у Києві, якщо Україна атакуватиме об’єкти на території РФ.

Парламентська асамблея Ради Європи висловила повну підтримку всім зусиллям стосовно розслідування міжнародних злочинів РФ в Україні, та виступила за створення міжнародного трибуналу.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE