Politerno > Україна і світ > Усю ніч тривали обстріли “Азовсталі”, вранці окупанти почали наземну операцію

Усю ніч тривали обстріли “Азовсталі”, вранці окупанти почали наземну операцію

  • 13 Травня, 2022
  • 1047 Переглядів
  • 0

Ворог не полишає спроб захопити “Азовсталь”, вранці 13 травня окупанти намагаються прорватися на територію заводу.

Про це повідомив генштаб ЗСУ у Facebook.

У ранковому зведенні Генштаб констатує, що Росія 12 травня продовжила завдавати артилерійських та авіаційних ударів по Маріуполю, при цьому основні зусилля, як і раніше, ворог зосередив на блокуванні підрозділів українських військ в районі заводу “Азовсталь”.

“Зважаючи на заходи з евакуації місцевих жителів слід очікувати нарощування (росіянами – УП) вогневого впливу найближчим часом”, – попередили у Генштабі.

Водночас радник мера Маріуполя Петро Андрющенко розповів, що на “Азовсталі” окупанти під прикриттям обстрілів намагаються по землі прорватись в середину заводу. Він опублікував відповідне фото, на ньому видно, як російські солдати сунуть на територію заводу.

Своєю чергою заступник командира полку “Азов” Святослав Паламар у коментарі для УП повідомив, що упродовж усієї ночі 13 травня російські окупанти обстрілювали з артилерії й авіації територію “Азовсталі”, наразі триває штурм меткомбінату російської піхоти на бронетехніці.

“Цілу ніч тривали обстріли. Авіаційні та артилерійські. 

Продовжується штурм заводу за допомогою піхоти. Тобто піхота штурмує за допомогою бронетехніки та танків, артилерійських обстрілів”, – зазначив Паламар.

Нагадаємо, воїни полку “Азов”, попри значне переважання сил противника і нестачу боєприпасів, продовжують вибивати ворога з захоплених раніше позицій на території заводу “Азовсталь” у Маріуполі.

12 травня ЗСУ вчергове знищили понтонні переправи окупантів через Сіверський Донець, ліквідували особовий склад і техніку ворога. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE