Politerno > Україна і світ > Amnesty International серйозно занепокоєна долею захисників “Азовсталі”

Amnesty International серйозно занепокоєна долею захисників “Азовсталі”

  • 18 Травня, 2022
  • 787 Переглядів
  • 0

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International закликала РФ поважати права військовополонених українських захисників “Азовсталі” відповідно до Женевських конвенцій.

Про це йдеться у заяві заступника директора Amnesty International у Східній Європі та Центральній Азії Дениса Кривошеєва.

“Захищаючи Маріуполь, українські військові були дегуманізовані російськими ЗМІ та подавалися путінською пропагандою як “неонацисти” протягом усієї війни Росії проти України. Такі обставини викликають серйозне занепокоєння щодо долі українських комбатантів як військовополонених, які знаходяться на тимчасово окупованій території.

Amnesty International задокументувала вбивства полонених на сході України збройними формуваннями, які підтримує РФ, під час збройного конфлікту на Донбасі у 2014-2015 роках, а також позасудові страти українських цивільних російськими військами навесні 2022. Українських військових, яких вивезли із заводу “Азовсталь”, не повинна спіткати та сама доля”, – зазначив Кривошеєв.

Він наголосив, що військовополонені не повинні піддаватися жодним формам тортур чи жорстокого поводження, їм мають негайно надати негайно надати доступ до представників Міжнародного Червоного Хреста.

“Влада, яка утримуватиме українських комбатантів, повинна всеосяжно поважати права військовополонених відповідно до Женевських конвенцій”, – підкреслив правозахисник.

Нагадаємо, президентка Молдови Майя Санду заявила з трибуни Європарламенту, що російські війська мають вийти з окупованого Придністров’я.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE