Politerno > Україна і світ > Мер Чернігова попередив, що Україна може втратити місто зовсім не через війну

Мер Чернігова попередив, що Україна може втратити місто зовсім не через війну

  • 26 Травня, 2022
  • 1248 Переглядів
  • 0

Мер Чернігова Владислав Атрошенко заявив, що Україна може втратити місто через тривожні економічні передумови, зокрема масову трудову міграцію.

Про це він повідомив в інтерв’ю “Страна.tоday”.

Атрошенко констатував, що у Чернігові та області тяжка ситуація з дорогами: вони розбиті. Їхній стан, а також паливна криза призведуть до подорожчання продуктів та товарів.

“Відновлення доріг у Чернігові – одне із завдань. Наразі основне питання у тому, що зовнішні зусилля України спрямовані на отримання зброї та фінансової підтримки, а економіка країни працює так чи інакше на перемогу у війні. Крім цього, найважливіші пріоритети – відновлення економіки, підприємств критичної інфраструктури та виплата грошової компенсації або будівництво житла для тих, хто його втратив внаслідок агресії РФ. У мене є величезне прохання, в першу чергу до нашого президента: буде прикро і безглуздо, вигравши війну, втратити Чернігів, який вистояв захищаючи себе, та Україну, внаслідок падіння економіки та трудової міграції”, – сказав мер.

Він запропонував шлях виходу із кризи.

“Потрібно прямо зараз негайно подати закон про економічні преференції для підприємств таких міст, як Чернігів, які б урівноважили для бізнесу ризики знаходження поряд з агресором та економічні переваги. Я пропоную хоча б наполовину знизити три основні державні податки: податок на додану вартість, на прибуток і єдиний соціальний податок на зарплати. Для підприємств це було б дуже важливим аргументом на користь того, щоб відновити виробництво в нашому регіоні. Правильно ще було б паралельно з цим застрахувати весь бізнес у прикордонних містах”, – заявив він.

До того ж, він запропонував побудувати великий центр медичного туризму.

“У нас є для цього великий рекреаційний майданчик поруч із річкою. Ми могли б виділити кілька десятків гектарів для того, щоб сюди поїхали люди. Навіть якщо ми втратимо частину свого населення, я готовий розглядати переселенців та впровадити державну програму підтримки на будівництво житла у Чернігові”, – додав Атрошенко.

Нагадаємо, Італія позбавила державних нагород чотирьох російських високопосадовців через вторгнення в Україну.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE