Politerno > Україна і світ > Лідери G7 висміяли образ Путіна на коні з голим торсом

Лідери G7 висміяли образ Путіна на коні з голим торсом

  • 26 Червня, 2022
  • 1468 Переглядів
  • 0

На початку зустрічі у Німеччині лідери G7 висміяли образ президента РФ Володимира Путіна, жартуючи про те, чи варто їм роздягатися аби зробити фото.

Про це повідомляє газета The Guardian із посиланням на AFP.

Так, на початку саміту прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон поставив запитання щодо того, чи варто знімати куртки та пальто, сидячи за столом у мальовничому баварському замку Ельмау, де канцлер ФРН Олаф Шольц приймав саміт семи потужних демократій.

Лідери — з Великої Британії, Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, США, а також Європейського Союзу — розмірковували над “дилемою”.

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо запропонував “почекати” офіційне фото, перш ніж роздягнутися, на що Джонсон жартівливо заперечив, що “ми повинні показати, що жорсткіші за Путіна”.

Трюдо підтримав Джонсона і зауважив, що вони “влаштують демонстрацію верхової їзди з голим торсом”, посилаючись на фотографію Путіна у 2009 році, де він верхи на коні без сорочки.

“Їхати на конях найкраще”, – також приєдналась до жарту президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн.

Саміт G7

26 червня в Німеччині у замковому курорті Шлосс Ельмау біля підніжжя найвищої гори Німеччини Цугшпіц розпочався триденний саміт G7. На зустріч прибули лідери США, Канади, Німеччини, Франції, Британії, Італії та Японії. Очікується, що лідери G7 прагнутимуть продемонструвати єдиний фронт у підтримці України настільки, наскільки це буде необхідно. Вони шукатимуть шляхи посилення тиску на Кремль, хоча вони хочуть уникнути санкцій, які можуть розпалити інфляцію та посилити кризу вартості життя, яка вплине на життя і в їхніх країнах.

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон учергове наголосить на необхідності беззаперечної підтримки України. Він переконаний: будь-які ознаки втоми або коливання з боку партнерів нашої держави зіграють на руку Кремля. Щоб допомогти з цією нагальною потребою, Велика Британія готова надати ще 525 мільйонів доларів США у вигляді гарантій для кредитування Світового банку пізніше цього року. Разом з цією оголошеною сьогодні фінансовою допомогою, сукупна економічна та гуманітарна підтримка Великої Британії для України цього року вже становить 1,8 мільярда доларів США.

Як повідомляє Bloomberg, лідери країн “Великої сімки” у підсумковій заяві саміту хочуть оголосити про своє зобов’язання надавати безстрокову підтримку Україні для її захисту проти російської агресії.

“Ми продовжимо надавати фінансову, гуманітарну, військову та дипломатичну підтримку та будемо на боці України стільки, скільки знадобиться”, – йдеться в документі.

Це формулювання важливе на тлі заяв окремих країн, зокрема Німеччини та Франції, про відкритість до переговорів про припинення вогню між Україною і Росією.

Крім того, за даними Bloomberg, лідери “Великої сімки” обговорюють можливість використовувати на підтримку України податкові доходи.

Перед початком саміту президент США Джо Байден наголосив на необхідності зберігати єдність партнерів у G7 та НАТО перед викликами, створеними війною РФ проти України. Британія, Сполучені Штати, Канада і Японія у рамках нових санкцій проти РФ заборонять імпорт золота з Росії.

Після обстрілів Києва в неділю вранці російськими військами, західні політики виступили із осудом дій РФ, назвавши їх “варварством” і “свідомою ескалацією” на тлі саміту G7.

Нагадаємо, окупанти понесли значні втрати на Бахмутському напрямку, також відбито штурми на Слов’янському напрямку, водночас ворог намагається блокувати Лисичанськ з півдня.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE