Politerno > Україна і світ > Байден закликав до єдності у G7 і НАТО – Британія, США, Канада і Японія забороняють імпорт золота з РФ

Байден закликав до єдності у G7 і НАТО – Британія, США, Канада і Японія забороняють імпорт золота з РФ

  • 26 Червня, 2022
  • 1694 Переглядів
  • 0

Президент США Джо Байден наголосив на необхідності зберігати єдність партнерів у G7 та НАТО перед викликами, створеними війною РФ проти України.

Про це він сказав перед зустріччю з канцлером Німеччини Олафом Шольцом, пише “Європейська правда” з посиланням на AFP.

“Нам потрібно триматися разом”, – заявив президент США.

Він зазначив, що Путін сподівається, що рано чи пізно між союзниками у НАТО і G7 почнеться розкол. “Але цього не сталося – і не станеться”, – наголосив Байден.

Він відзначив Німеччину як дуже близького союзника та її вагому роль у Європі. 

Прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон перед самітом Групи семи закликав не послаблювати підтримку України та запевнив, що Британія зі свого боку продовжить її.

Про це повідомляє “Європейська правда”.

“Зараз не час послаблювати позицію щодо України – українці потребують підтримки G7 більше, ніж будь-коли”, – наголосив він.

Джонсон заявив, що Україна “може перемогти і переможе”, але для цього потребує підтримки партнерів.  

“Британія продовжить підтримувати Україну на всіх етапах цього шляху, тому що ми знаємо, що їхня безпека – це наша безпека, а їхня свобода – наша свобода”, – наголосив Джонсон. 

Напередодні саміту у британському The Telegraph зі схожим закликом вийшла спільна колонка глав МЗС Британії та України.

У ній вони наголошують, що Україна та вільний світ мають зберігати єдність, і Заходу важливо ігнорувати заклики “здати” Україну, щоб швидше закінчити війну. 

“Важливо, щоб G7 і НАТО цього тижня продемонстрували, що прагнення Путіна захопити Україну ніколи не виявиться сильнішим, ніж їхня рішучість підтримувати Україну. Це має означати більші та швидші поставки важкого озброєння, продовження санкцій проти усіх, хто допомагає Путіну у війні, та повна відмова від імпорту російських енергоресурсів”, – наголошують вони. 

Британія, Сполучені Штати, Канада і Японія у рамках нових санкцій проти РФ заборонять імпорт золота з Росії.

Як пише “Європейська правда”, про це повідомили в комюніке уряду Британії.

У ньому зазначають, що це частина нових обмежень проти Росії за напад на Україну, які мають бути оголошені на саміті Групи семи. 

“Ці заходи напряму вдарять по російських олігархах і “у серце” воєнної машини Путіна”, – заявив прем’єр Британії Борис Джонсон.

Зазначається, що золото складає вагому частку російського експорту, у 2021 році Росія заробила на ньому близько 15,5 млрд доларів. 

“Значення золота для російської еліти особливо зросло останнім часом – олігархи квапляться купити злитки, щоб уникнути фінансових наслідків західних санкцій. Лондон є важливим світовим торговельним хабом, і британські санкції… будуть мати великий вплив на спроможність Путіна отримувати гроші. З огляду на центральну роль Лондона у міжнародній торгівлі золота та синхронізований крок США, Японії і Канади, цей захід буде мати глобальний ефект”, – зазначають у комюніке.  

Британські обмеження на російський імпорт тепер стосується обсягів загальною вартістю близько 16,5 млрд доларів, під персональні санкції потрапили понад 1000 осіб та понад сотня компаній. 

Як повідомлялося, після російського вторгнення в Україні країни Заходу заморозили близько половини, або близько 300 мільярдів доларів золотовалютних резервів Росії.

Учора стало відомо, що лідери країн “Великої сімки” попередньо погодили застосувати ембарґо на російське золото.

Нагадаємо, у Києві близько 06:20 ранку неділі 26 червня пролунали вибухи, у 9-поверхівці російська ракета зруйнувала верхні поверхи, сталася пожежа.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE