Politerno > Україна і світ > Відстрілювався при затриманні: СБУ викрила ексзаступника голови ГУР, який зливав дані РФ

Відстрілювався при затриманні: СБУ викрила ексзаступника голови ГУР, який зливав дані РФ

  • 5 Серпня, 2022
  • 1154 Переглядів
  • 0

СБУ повідомила про підозру ексзаступнику керівника Головного управління розвідки Міністерства оборони.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Згідно з повідомленням спецслужби, генерал-майор підозрюється у державній зраді, а також у посяганні на життя працівника правоохоронного органу та незаконному зберіганні зброї.

При цьому вказано, що співробітники СБУ затримали підозрюваного на початку повномасштабного вторгнення РФ, а наразі він перебуває під арештом.

За даними слідства, він передавав російським спецслужбам таємну і цілком таємну інформацію щодо актуальної військово-політичної ситуації в нашій державі.

Вказано, що під час обшуку за місцем роботи чоловік намагався застрелити представників слідчо-оперативної групи Служби безпеки з  пістолета Макарова.

“Затриманий був заступником голови ГУР МОУ з 2008 до 2010 років. Потім працював на різних посадах державної служби цього відомства, а також у лавах керівного складу Державного космічного агентства України.

У поле зору російських спецслужб потрапив через свої прокремлівські погляди, які були сформовані в ході навчання за часів СРСР у Московському вищому загальновійськовому командному училищі та академії ім. Фрунзе.

За завданням окупантів, він збирав секретну інформацію, яка циркулює в Міноборони, у тому числі Головному управлінні розвідки, а також в Національній академії Сухопутних військ імені Сагайдачного.

Крім того, рф цікавили розвіддані щодо діяльності стратегічно важливих об’єктів військово-промислового комплексу України…

Наразі затриманому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. У межах кримінального провадження тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин викритих правопорушень”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Служба безпеки України провела обшуки в офісах бізнесмена Михайла Бродського.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE