Politerno > Україна і світ > Під Мелітополем взірвано штаб із підготовки “референдуму”, єдиної дати для нього окупанти вже не назвуть

Під Мелітополем взірвано штаб із підготовки “референдуму”, єдиної дати для нього окупанти вже не назвуть

  • 25 Серпня, 2022
  • 434 Переглядів
  • 0

У ніч на 25 серпня під Мелітополем сили опору підірвали штаб із підготовки до псевдореферендуму, скоріше за все тепер окупанти влаштують “опитування по квартирах”.

За інформацією РІА Мелітополь, вибух пролунав у селищі Приазовське Мелітопольського району приблизно о 1:30 ночі.

Повідомляється, що у будівлі штабу з підготовки до псевдореферендуму також розташовувався пункт видачі російських паспортів.

За даними видання, це викликало паніку у колаборантів, оскільки вони зрозуміли, що оформляти паспорти та готується до референдуму небезпечно для життя.

Наразі на місці події чергують військові поліцейські – до будівлі нікого не підпускають.

Мер Мелітополя Іван Федоров на брифінгу в медіацентрі “Україна – Укрінформ” 25 серпня заявив, що єдиної дати проведення псевдореферендуму не буде, окупанти влаштують “опитування по квартирах”.

“Ми повістю володіємо всією інформацією (щодо псевдореферендуму – ред.), адже велика кількість наших помічників знаходиться зараз в тих органах окупантів.

Єдиної дати проведення “референдуму” вже не буде, тому що вони не можуть зібрати навіть масовку. Станом на сьогодні “робоча концепція” – проведення псевдореферендуму за 5 днів. Буде проходити опитування по квартирах. Вже є в наявності опитувальні листи, які вони хочуть запровадити для цієї процедури”, – зазначив Федоров.

Федоров повідомив, що окупанти вже починають “ходити по квартирах” та перевіряти, скільки людей виступають за проведення псевдореферендуму. За його словами, їх підтримали лише 10% респондентів.

Мер додав, що наразі немає факту проведення псевдореферендуму найближчі два тижні.

Нагадаємо, вночі 25 серпня на Дніпропетровщині зазнали обстрілів чотири райони, над Дніпровським районом ППО збила ракету, у Синельниківському був четвертий удар за добу – там постраждали 8 людей, у Кривий Ріг прилетіли реактивні снаряди.  

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE