Politerno > Україна і світ > Росіяни обстріляли Енергодар та територію ЗАЕС в день візиту місії МАГАТЕ – била авіація, – ГУР

Росіяни обстріляли Енергодар та територію ЗАЕС в день візиту місії МАГАТЕ – била авіація, – ГУР

  • 1 Вересня, 2022
  • 473 Переглядів
  • 0

Зранку 1 вересня Енергодар піддався обстрілам з боку росіян, над містом “працювала” група ударних вертольотів К-52, які завдавали ударів по житлових кварталах.

Про це повідомляє пресцентр Головного управління розвідки Міноборони України.

Як зазначається, було завдано мінометного удару в безпосередній близькості від території ЗАЕС і атомних реакторів.

"Сьогодні на ЗАЕС має розпочатись місія Міжнародної агенції з атомної енергії на чолі з головою Рафаелем Гроссі. Ранкові обстріли є частиною плану провокування місії, направленого на створення потрібної кремлю картинки. Вочевидь, окупанти традиційно спробують звинуватити ЗСУ в обстрілах станції та мирних жителів", - йдеться у повідомленні.

Один з обстрілів зафільмував мешканець міста. Боєприпас розірвався в дворі його будинку. Повідомляється, що унаслідок обстрілу загинуло троє цивільних.

"Вчергове закликаємо світову спільноту надати адекватну оцінку діям окупантів, забезпечити ефективну та безпечну роботу місії МАГАТЕ та сприяти повній демілітаризації міста Енергодар", - додають в ГУР.

Останнім часом російські військові послідовно обстрілюють територію станції. В "Енергоатомі" застерігають, що обстріли здійснюються, щоб знищити інфраструктуру, відімкнути від енергосистеми України та знеструмити південь нашої країни. Розмови про перепідключення ЗАЕС до енергомережі РФ велися окупантами від початку.

Як повідомлялося, вранці 31 серпня росіяни обстріляли тимчасово окуповане місто Енергодар, а так звана “влада” Запорізької області заявила, що не робитиме спецперепустки для місії МАГАТЕ.

Нагадаємо, голова ради директорів нафтової компанії “ЛУКОЙЛ” Равіль Маганов випав з вікна Центральної клінічної лікарні у Москві.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE