Politerno > Україна і світ > Окупанти брешуть про контрнаступ на Херсонщині, дії ЗСУ стали несподіванкою для росіян – ISW та Британська розвідка

Окупанти брешуть про контрнаступ на Херсонщині, дії ЗСУ стали несподіванкою для росіян – ISW та Британська розвідка

  • 3 Вересня, 2022
  • 854 Переглядів
  • 0

Кремль намагається виставити контрнаступ ЗСУ на Херсонщині миттєвою поразкою, що є навмисним затьмаренням реальності.

Про це повідомляє американський Інститут дослідження війни (ISW).

"Складні контрнаступи не можуть бути вирішені за день або протягом декількох днів, а подання Росією негайної поразки України через відсутність постійних претензій України на територіальні придбання є навмисним затьмаренням реальності".

Російські та маріонеткові офіційні особи зміцнюють свої позиції щодо українського контрнаступу, стверджуючи, що він послабить українську армію.

При цьому, російські блогери посилили поширення неправдивих інформаційних наративів про контрнаступ 1-2 вересня, оскільки інформаційний простір навколо успіху та темпів українського контрнаступу залишався туманним. ISW наголошує, що росіяни, ймовірно, продовжать розповсюджувати ці наративи, щоб використати українське оперативне мовчання.

Російські сили продовжували завдавати ударів по українських тилах вздовж наземних комунікацій GLOC і, можливо, посилювали південну вісь, перерозподіляючи техніку з російських тилових районів на Донбасі та Криму.

Своєю чергою британська розвідка розповідає, що дії українських військових на Херсонщині стали певною тактичною несподіванкою для противника, а командуванню РФ незабаром доведеться робити вибір, куди кинути доступні їм резерви.

Про це йдеться в огляді про війну в Україні від Міноборони Британії за 3 вересня.

У ньому нагадують, що ЗСУ почали контрнаступальні дії на півдні з понеділка 29 серпня. 

"Один з елементів цього наступу - триваюче просування на широкому фронті західніше Дніпра, що фокусується на трьох напрямках у межах окупованої РФ частини Херсонської області. У цієї операції - обмежені найближчі задачі, проте українські сили, схоже, досягли певної тактичної несподіванки, скориставшись недоліками логістики та управління й командування у російській армії", - пишуть в огляді. 

Оскільки бої тривають також на Донбасі та Харківському напрямку, зазначає розвідка, "ключовим рішенням для російського командування ближчими днями буде те, куди спрямувати ті оперативні резерви, які вони спроможні зібрати".

 29 серпня оперативне угруповання "Каховка" повідомило, що українські захисники знищили практично всі великі мости поблизу Херсона й прорвали першу лінію "оборони" російських військ у Херсонській області.

Нагадаємо, з початку вторгнення РФ в Україну внаслідок ворожих обстрілів загинуло понад 7 тисяч мирних жителів, 5,5 тисяч дістали поранень.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE