Politerno > Україна і світ > Повітряні сили “приземлили” чотири іранські дрони-камікадзе росіян – як збиваються “Shahed-136”

Повітряні сили “приземлили” чотири іранські дрони-камікадзе росіян – як збиваються “Shahed-136”

  • 22 Вересня, 2022
  • 572 Переглядів
  • 0

Зенітники Повітряних сил 22 версня знищили 4 ворожих іранські дрони-камікадзе “Shahed-136” у небі над Миколаївською областю.

Про це повідомляє пресслужба командування Повітряних сил ЗСУ.

“22 вересня близько 20.00 години на Миколаївщині воїнами зенітної ракетної Одеської бригади Повітряного командування “Південь” двома зенітними керованими ракетами середньої дальності збито одразу чотири російських дрона-камікадзе “Shahed-136″ іранського виробництва”, – зазначили у командуванні.

Наразі зафіксовано кілька випадків застосування ворогом іранських безпілотників, поставлених цією країною Росії. Росіяни маркують їх як “Герань-2”.

Як повідомив нещодавно речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, дрони-камікадзе “Shahed-136” – це малопомітна радіолокаційно, відносно невелика повітряна ціль, яка здебільшого летить на низькій висоті. Її можливо збивати різними засобами ППО і навіть стрілецькою зброєю. Та ліпше для цього підходять зенітні гармати, чи, наприклад, такі засоби ППО, як українська “Шилка”, або ж німецький “Гепард”.

Знешкодити такий дрон можна також за допомогою засобів радіоелектронної боротьби.

За словами речника Повітряних сил, говорити, наскільки ефективною є така зброя як “Shahed-136”, наразі зарано. Говорити, чи це єдиний тип безпілотника, який Іран надав Росії, наразі теж неможливо.

Нагадаємо, США продовжать надавати підтримку Україні, доки вона захищається від РФ, і намагатимуться досягти дипломатичного рішення на справедливих умовах. Вашингтон не допустить, щоб Путін залишився без покарання, заявив державний секретар США Блінкен.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE