Politerno > Україна і світ > РФ готується до церемонії анексії та вважатиме актом агресії контрнаступ ЗСУ

РФ готується до церемонії анексії та вважатиме актом агресії контрнаступ ЗСУ

  • 30 Вересня, 2022
  • 621 Переглядів
  • 0
Путін і Пєсков

Російські війська спробують захопити усю Донецьку область, а також вважатимуть атакою на РФ контрнаступи ЗСУ на окупованих територіях після офіційної анексії, запланованої на 30 вересня.

Про це повідомив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, якого цитує пропагандистське видання “РИА Новости” та інші російські ЗМІ.

 

Пєсков заявив, що Росія визнала "незалежність ДНР і ЛНР" у рамках кордонів 2014 року – і в цих межах "республіки Донбасу" увійдуть до складу Росії.

На запитання, що робити з підконтрольною Києву частиною Донецької області, Пєсков відповів, що "її треба буде звільнити", оскільки до складу РФ "входить визнана нами держава в межах 2014 року" (жодної держави там не було й немає – ред.).

За твердженням Пєскова, Донецька, Луганська, Херсонська та Запорізька області України "стануть невід'ємною частиною та суверенною територією Російської Федерації".

На запитання про те, чи Росія вважатиме удар по цих територіях з боку України актом агресії проти Росії з належною відповіддю чи буде ще щось, Пєсков відповів: "Нічим іншим це не буде".

У п'ятницю, 30 вересня, у Георгіївській залі Кремля відбудеться "церемонія підписання договорів про вступ до складу Росії чотирьох нових територій", у якій візьме участь Володимир Путін. Напередодні Путін підписав укази про визнання Херсонської та Запорізької областей незалежними територіями.

"Буде звернення, виступ президента РФ – ще раз повторюю, об'ємний виступ – і потім буде церемонія підписання документів.

У церемонії підписання документів візьмуть участь голова ДНР Денис Пушилін, голова ЛНР Леонід Пасічник, голова Запорізької області Євген Балицький, голова Херсонської області Володимир Сальдо.

Буде підписано чотири договори про прийняття до РФ нових суб'єктів", - зазначив Пєсков.

Він також сказав, що президенти Росії та Білорусі у Сочі в понеділок обговорювали так звані "референдуми", незаконно проведені на окупованих територіях України.

За його словами, Володимир Путін докладно інформував Олександра Лукашенка про те, "як проходили референдуми, про настрої на цих теренах".

У Кремлі стверджують, що окуповані території Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей увіллються до складу союзної держави, як регіони РФ.

Кремль запланував на 30 вересня "церемонію підписання договорів про вступ до складу Росії нових територій". Захід за участю Володимира Путіна розпочнеться о 15:00, до Адміністрації президента запросили депутатів Держдуми РФ.

Нагадаємо, ввечері 29 вересня ЗСУ, ймовірно, завершили оточення російського угруповання в районі Лимана на Донеччині, за деякими даними, українські військові зможуть взяти місто, якщо росіяни не отримають підкріплення. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE