Politerno > Україна і світ > Росіяни атакували Ладижинську ТЕС дронами-камікадзе, по Запоріжжю запустили 12 ракет, працювала ППО

Росіяни атакували Ладижинську ТЕС дронами-камікадзе, по Запоріжжю запустили 12 ракет, працювала ППО

  • 11 Жовтня, 2022
  • 1393 Переглядів
  • 0

Росіяни пошкодили обладнання Ладижинської ТЕС, що на Вінниччині, та завдали ракетного удару по Запоріжжю, у результаті чого одна людина загинула. 

Глава Вінницької ОВА Сергій Борзов повідомив, що у Вінницькій області є влучання. Спершу в нього було написано, що то були іранські дрони-камікадзе “Shahed-136”, які атакували близько 7:30 Ладижинську ТЕС.

"Вранці російські терористичні війська дронами-камікадзе здійснили обстріл Ладижинської ТЕС. Пошкоджено енергетичне обладнання станції. На щастя, обійшлося без жертв", - повідомила пресслужба ДТЕК Ладижинської ТЕС.

Наразі задля безпеки на об’єкті знаходиться критично необхідний персонал, працівники знаходяться в укриттях. На місці працюють відповідні служби. 

Щойно безпекова ситуація дозволить, енергетики проведуть оцінку пошкоджень та розпочнуть відновлення пошкодженого обладнання.

Ладижинська ТЕС розташована у м. Ладижин на Вінниччині. Електростанція має 6 енергоблоків потужністю 300 МВт кожен.

Внаслідок ракетного удару по Запоріжжю загинула одна людина.

"Окупант атакував ракетами обласний центр", - зазначив голова Запорізької військової адміністрації Олександр Старух,

Старух уточнив, що цілями ворога стали об’єкти інфраструктури.

За словами секретаря Запорізької міськради Анатолія Куртєва, у результаті ранкового ракетного обстрілу Запоріжжя ушкоджень також зазнали заклад освіти, медичний заклад та житлові будинки. Крім того, є постраждалі. 

Згодом у ДСНС повідомили, що Росія атакувала Запоріжжя 12 ракетами С-300.

Ворог поцілив у громадські об'єкти. 

На місці одного із "прильотів", куди влучили 2 російські ракети, загинула 1 людина. Рятувальники ліквідували пожежу на площі 100 кв.м.

Повітряних Збройних сил України Українські протиповітряні сили повідомляють, що близько 9:00 збили 4 ракети окупантів.

"Ворог продовжує атакувати Україну високоточною зброєю.

Близько 7 ранку 11 жовтня з району Каспійського моря працює стратегічна авіація окупантів – ракетоносці Ту-95 та Ту-160. По території України було випущено ракети типу Х-101/Х-555.

Близько 9.00 чотири ракети знищено силами та засобами повітряного командування "Південь".

Зафіксовано повторні пуски", - повідомили повітряники.

 

Про повторні пуски ракет заявили також голови ОВА Вілкул і Кім.

"Кривий Ріг. Пуск 10 крилатих ракет із Каспію та 10 крилатих ракет із Саратова. Залишаємося у укриттях", - зазначив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Вілкул.

"Ще пуски. Схоже новий командувач російської армії переграв у дитинстві в red alert. Краще б книжки читав", - повідомив голова Миколаївської ОДА Віталій Кім.

Нагадаємо, керівник Центру урядового зв’язку Великобританії (GCHQ) Джеремі Флемінг заявив, що у Росії закінчуються боєприпаси після місяців виснажливих боїв в Україні. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE