Politerno > Україна і світ > У Пентагоні оцінили ситуацію на фронті та дії ЗСУ. Карта

У Пентагоні оцінили ситуацію на фронті та дії ЗСУ. Карта

  • 25 Жовтня, 2022
  • 615 Переглядів
  • 0

Пентагон підтвердив, що ЗСУ просуваються на сході, на півдні на трьох напрямках захисники проводять контрнаступальні операції, які в Міноборони США назвали вивіреними. 

Неназваний представник Пентагону під час останнього брифінгу зауважив, що ЗСУ зміцнюють свої позиції і в Харківській області. Там обидві сторони ведуть артилерійський вогонь, та росіяни головну ставку все ж роблять на зведенні оборонних споруд. 

“За нашими оцінками, українці звільнили кілька сіл у регіоні і продовжують просуватися вперед, чинячи тиск на схід”, – сказав чиновник Пентагону.

Важкою є ситуація біля Бахмута. В Пентагоні підтвердили, що там точаться важкі бої: росіяни намагаються захопити місто, проте опір ЗСУ цього не дозволяє.

Також в Міноборони США назвали продуманими та вивіреними операції Сил оборони на херсонському напрямку. 

“За нашими оцінками, російські сили значною мірою окопуються для зміцнення своїх оборонних ліній у цьому секторі”, – підсумував представник Пентагону. 

Нагадаємо, міністр закордонних справ Ірану Хосейн Амір-Абдоллахіан вкотре заперечив, що Тегеран постачає Росії безпілотники для використання у війні проти України. Своєю чергою Ізраїль усе більше занепокоєний зближенням Москви й Тегерана на тлі постачання Росії безпілотників іранського виробництва для атак по території України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE